Χερσαίες δυνάμεις για την αντιμετώπιση του ISIS στέλνει η Σαουδική Αραβία

08:16 5/2/2016 - Πηγή: iPop

Έτοιμη να στείλει χερσαίες δυνάμεις στην Συρία για την καταπολέμηση του ISIS δήλωσε πως είναι η Σαουδική Αραβία, μέσω εκπροσώπου των ενόπλων δυνάμεων.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας ανακοίνωσε την Πέμπτη την πρόθεση να γίνει αποστολή χερσαίων δυνάμεων προκειμένου να καταπολεμηθεί το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ, δήλωσε πως φυσικά ο συνασπισμός

υπό τις ΗΠΑ χαιρετίζει κάθε συνεισφορά κράτους για την αντιμετώπιση του ISIS, ωστόσο, τόνισε πως θα συζητήσει με τον Σαουδάραβα ομόλογό του την επόμενη εβδομάδα την πρόταση.

Για την Λιβύη, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας τόνισε:

Η ανησυχία μας για τη Λιβύη, εντοπίζεται στο γεγονός ότι η κατάσταση εκεί είναι διαφορετική, από αυτές που συναντούμε στις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. Οι τζιχαντιστές εκμεταλλεύονται συνήθως ένα πολιτικά διαταραγμένο περιβάλλον, ενισχύουν την παρουσία τους, καταλαμβάνουν μία περιοχή καταδιναστεύοντας τους κατοίκους και σχεδιάζουν από εκεί, επιχειρήσεις, σε άλλες περιοχές

Σημειώνεται πως η Σαουδική Αραβία είναι ενεργό μέλος της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, έχοντας πραγματοποιήσει από το 2014 πάνω από 190 εναέριες αποστολές για την αντιμετώπιση του ISIS.

Saudi Arabia says it's ready to take part in any U.S.-led ground operations in Syria: https://t.co/KQunoQdCdn pic.twitter.com/uaEKuQvISo

Reuters Top News (@Reuters) February 4, 2016

Photo: Alaeddin / Sputnik

The post Χερσαίες δυνάμεις για την αντιμετώπιση του ISIS στέλνει η Σαουδική Αραβία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα