Χειροπέδες στον Τούρκο δημοσιογράφο Αχμέτ Σικ για «τρομοκρατική προπαγάνδα»

14:34 29/12/2016 - Πηγή: iPop

Συνελήφθη ο βραβευμένος Τούρκος δημοσιογράφος, Αχμέτ Σικ, με την κατηγορία για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και προσβολή της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός από τους σημαντικότερους δημοσιογράφους της χώρας, τον Αχμετ Σικ, καθώς όπως υποστήριξαν, ο δημοσιογράφος στον λογαριασμό του στο twitter

ανέβασε σχόλια που θεωρούν ότι ασκούν κριτική στο καθεστώς, αλλά και για άρθρα του στη εφημερίδα Cumhuriyet.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος έχει, μάλιστα, τιμημηθεί με το Διεθνές Βραβείο Τύπου UNESCO/Guillermo Cano 2014, φαίνεται πως έκανε αναρτήσεις στο twitter υπέρ του PKK, ενώ σε άρθρα του στην Cumhuriyet ασκούσε έντονη κρτική στις τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών.

Ο δημοσιογράφος έχει συληψθεί και φυλακιστεί ξανά στο παρελθόν για έναν χρόνο (2011-2012) με την κατηγορία ότι διατηρούσε σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Ergenekon.

Ως συγγραφέας βιβλίων, είχε πραγματοποιήσει έρευνα για τις σχέσεις μεταξύ του κυβερνόντος κόμματος και του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν. Στο βιβλίο του, μάλιστα, «Ο στρατός του Ιμάμη», που εκδόθηκε το 2011, αναφέρει ότι οπαδοί του Γκιουλέν είχαν πραγματοποιήσει συμφωνία με την τότε εξουσία.

Στον λογαριασμό του στο twitter έγραψε λίγο μετά τη σύλληψη του:

Συνελήφθη. Θα προσαχθώ στους εισαγγελείς εξαιτίας ενός Tweet

Gözaltına alınıyorum. Bir twittle ilgili olarak savcılığa götürülecekmişim.

— ahmet şık (@sahmetsahmet) 29 Δεκεμβρίου 2016

The post Χειροπέδες στον Τούρκο δημοσιογράφο Αχμέτ Σικ για «τρομοκρατική προπαγάνδα» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα