Μέτρα εναντίον της Ρωσίας από την κυβέρνηση Ομπάμα

13:15 29/12/2016 - Πηγή: iPop

Μέτρα εναντίον της Ρωσίας αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση Ομπάμα. Τα μέτρα αυτά αφορούν την ανάμειξη της Μόσχας σε ηλεκτρονικές υποκλοπές ενάντια σε πολιτικούς οργανισμούς και πρόσωπα, με απώτερο σκοπό τη μετάδοση πληροφοριών προς όφελος του νεοεκλεγμένου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά κι άλλων υποψηφίων των Ρεπουμπλικάνων.

Δυο Αμερικανοί αξιωματούχοι των οποίων τα ονόματα δεν έχουν ανακοινωθεί, μίλησαν για τα μέτρα αυτά που φέρουν την έγκριση του Μπάρακ Ομπάμα, δεν έδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες,

παρά μόνο ανέφεραν ότι στοχεύουν στην ύπαρξη οικονομικών περιορισμών, την ανακοίνωση κατηγοριών προς συγκεκριμένα πρόσωπα και την μετάδοση πληροφοριών που στόχο έχουν να φέρουν σε δύσκολη θέση Ρώσους αξιωματούχους ή ολιγάρχες και την επιβολή περιορισμών σε Ρώσους διπλωμάτες, που βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Οι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι κράτησαν την ανωνυμία τους, επεσήμαναν ότι έχουν ληφθεί μέτρα, με στόχο την αποφυγή κάθε δυσάρεστης εξέλιξης που θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες κυβερνοπόλεμου χωρίς όρια, ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Γι αυτό, τόνισαν, ότι θα πρέπει να μην υπάρξει καμία αμερικανική παρέμβαση, όπως για παράδειγμα, στα ρωσικά συστήματα ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών (FBI), η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), αλλά και το γραφείο του διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) έχουν εκφράσει από κοινού την άποψη ότι η Ρωσία βρισκόταν πίσω από τις ηλεκτρονικές υποκλοπές εναντίον υπηρεσιών και οργανισμών του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και στελεχών του, πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Όπως υποστήριξαν και οι δύο αξιωματούχοι, και οι τρεις αμερικανικές υπηρεσίες καταλήγουν ότι η Ρωσία επιχείρησε να παρέμβη στον προεκλογικό αγώνα, με σκοπό να παράσχει βοήθεια στον Ντόναλντ Τραμπ ,προκειμένου να κερδίσει έναντι της Χίλαρι Κλίντον.

Τι απαντά η Ρωσία και ο Τραμπ;

Τόσο η Ρωσία όσο και ο νεοεκλεγμένος Αμερικανός Πρόεδρος αντέδρασαν στις κατηγορίες. Η Ρωσία απορρίπτει τους αμερικανικούς ισχυρισμούς, ενώ ο Τραμπ δηλώνει πως όσα υποστηρίζουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν ισχύουν. Παράλληλα, θεωρεί ότι δεν πρέπει οι ΗΠΑ να λάβουν στην πράξη τα μέτρα αυτά εναντίον της Ρωσίας.

Όταν ο Τραμπ ρωτήθηκε από δημοσιογράφο στη Φλόριντα για τις δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου Γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Ρωσία και ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να αναμένουν αυστηρά μέτρα για τις κυβερνοεπιθέσεις, απάντησε:«Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη ζωή μας».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, επεσήμανε από την πλευρά της, ότι η Μόσχα θα απαντήσει στα μέτρα που θα τις επιβληθούν από τις ΗΠΑ, αν αυτά τελικά γίνουν πράξη.

Από την πλευρά του ο Τζιμ Λιούις, ειδικός σε θέματα ασφάλειας για τον κυβερνοχώρο στο εξειδικευμένο κέντρο Center for Strategic and International Studies, δήλωσε ότι η επιβολή αυστηρών μέτρων εναντίον της Ρωσίας θα έχει αποτέλεσμα, καθώς ο Τραμπ δεν θα είναι σε θέση να τις ακυρώσει.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πούτιν ξεκαθαρίζει: Δεν θέλουμε να επηρεάσουμε τις εκλογές στις ΗΠΑ

The post Μέτρα εναντίον της Ρωσίας από την κυβέρνηση Ομπάμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα