Χαμηλότερα πλεονάσματα απ’ αυτά που συμφωνήθηκαν ζητά εκ νέου το ΔΝΤ

18:34 22/6/2017 - Πηγή: iPop

Χαμηλότερα πλεονάσματα απ’ αυτά που συμφωνήθηκαν ζητά εκ νέου το ΔΝΤ, λέγοντας πως μετά το 2022 πρέπει να μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος που έχει τεθεί.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Gerry Rice, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων εξέφρασε την άποψη πως το ΔΝΤ εξακολουθεί να θεωρεί πως ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για την περίοδο 2023-2060 πρέπει να μειωθεί στο 1,5% του ΑΕΠ,

έναντι τουλάχιστον 2% που συμφωνήθηκε στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

«Η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που θα εκπονήσει το Ταμείο, θα συνταχθεί με βάση τους στόχους και τις παραμέτρους που εκείνο θεωρεί ρεαλιστικούς», πρόσθεσε ο κ. Rice.

Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, από τον δημοσιονομικό στόχο που υιοθετεί το ΔΝΤ θα εξαρτηθεί και το μέγεθος της ελάφρυνσης που το Ταμείο εκτιμά ότι απαιτείται, προκειμένου το χρέος της Ελλάδος να καταστεί βιώσιμο.

Ο κ. Rice μίλησε για πρόοδο στο συγκεκριμένο μέτωπο με τους Ευρωπαίους, όμως, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία.

Το Ταμείο δεν πρόκειται να συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι να υπάρξει σαφής και αξιόπιστη δέσμευση των Ευρωπαίων για το μέγεθος της ελάφρυνσης του χρέους

Για τη συμφωνία επί της αρχής, ο κ. Rice ανέφερε πως η έγκρισή της από το ΔΣ του ΔΝΤ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως στις 27 Ιουλίου.

Τέλος, ο ίδιος είπε πως η Christine Lagarde αποδέχθηκε πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου για επίσκεψη στην Ελλάδα, όμως , δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία.

Photo: openeurope.org.uk

The post Χαμηλότερα πλεονάσματα απ’ αυτά που συμφωνήθηκαν ζητά εκ νέου το ΔΝΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα