Χαλέπι: Διευκρινίσεις για την αναστολή της απομάκρυνης των αμάχων

17:13 16/12/2016 - Πηγή: iPop

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την αναστολή της επιχείρησης απομάκρυνσης χιλιάδων αμάχων, αλλά και ανταρτών από το Χαλέπι προς ελεγχόμενες περιοχές στη Συρία προέβη ρώσικη πηγή την Παρασκευή. Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την συγκεκριμένη πηγή η επιχείρηση δεν έχει λήξει, αλλά ανασταλεί.

Συγκεκριμένα, η πηγή τόνισε «Πρόκειται για μια αναστολή της επιχείρησης» και σημειωσε πως «δεν έχει τελειώσει».

Η ίδια πηγή επίσης σημείωσε ότι η διακοπή

οφειλόταν σε «παραβιάσεις εκ μέρους ένοπλων ανδρών, που ανοίγουν πυρ, που θέλησαν να φύγουν μαζί με ομήρους» και συμπλήρωσε πως οι αντάρτες θέλησαν να μεταφέρουν όπλα μεσαίου διαμετρήματος στις αποσκευές τους.

Παράλληλα, ο ρωσικός στρατός νωρίτερα ανέφερε ότι ο συριακός στρατός «εκκαθαρίζει τους τελευταίους θυλάκους αντίστασης των ανταρτών στο Χαλέπι ώστε να θέσει την πόλη υπό τον πλήρη έλεγχο του καθεστώτος της Δαμασκού».

«Η επιχείρηση απελευθέρωσης των ανατολικών συνοικιών του Χαλεπίου που τελούν υπό τον έλεγχο των μαχητών από τον συριακό στρατό έχει τελειώσει. Τα κυβερνητικά στρατεύματα εκκαθαρίζουν τους τελευταίους θυλάκους αντίστασης των ριζοσπαστών» ξεκαθάρισε σε ανακοίνωσή του ο στρατός της Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης:

Διεκόπη η εκκένωση της πόλης, ακούστηκαν εκρήξεις – Πάνω από 6.400 άτομα έφυγαν από το Χαλέπι το τελευταίο 24ωρο (Video)

The post Χαλέπι: Διευκρινίσεις για την αναστολή της απομάκρυνης των αμάχων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα