Χάκαραν την Google! Τι πρέπει να κάνεις για να προστατευτείς;

12:24 28/4/2022 - Πηγή: iPop

Η Google έχει προειδοποιήσει δισεκατομμύρια χρήστες του Chrome ότι το πρόγραμμα περιήγησης έχει στοχοποιηθεί από χάκερ, αποκαλύπτοντας 30 νέα ελαττώματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων επτά που αποτελούν «υψηλή» απειλή για τους χρήστες. 

Η εταιρεία τεχνολογίας κυκλοφορεί τώρα μια ενημέρωση εντός των επόμενων ημερών για να διορθώσει τα σφάλματα, τα οποία επηρεάζουν τα Windows,

το macOS και το Linus, σύμφωνα με τη δήλωσή της.

Δεν είναι σαφές ποιος παραβίασε την εταιρεία και αν τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια των χρηστών. Περαιτέρω λεπτομέρειες hack περιορίζονται επί του παρόντος «μέχρι η πλειονότητα των χρηστών να ενημερωθεί με μια επιδιόρθωση».

Χρησιμοποιείς Android ή Messenger; Δύο νέοι κίνδυνοι που πρέπει να προσέξεις

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα την αύξηση των εισβολών στο Chrome και σε άλλα προγράμματα περιήγησης και αρκετές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανέφεραν ευπάθειες κατά της πειρατείας. Οι εταιρείες τεχνολογίας ενώνονται για να καταπολεμήσουν τις απειλές, παράλληλα με τη βοήθεια επιμελών χρηστών, για να αποτρέψουν μελλοντικές ευπάθειες. 

Unsplash

Η Coca-Cola δέχθηκε πρόσφατα χακάρισμα από ρωσικό όμιλο, ο οποίος τώρα πουλά τα δεδομένα της. Το brand από την πλευρά του έχει ξεκινήσει μια επείγουσα έρευνα και έχει ήδη επικοινωνήσει με την αστυνομία. Ανάμεσα στα κλεμμένα αρχεία, σύμφωνα με τον CISO Advisor, είναι οικονομικά δεδομένα, κωδικοί πρόσβασης και εμπορικοί λογαριασμοί.

Η Google προειδοποιεί: Λογισμικό σε Android κρυφακούει και καταγράφει ό,τι λες κι ό,τι κάνεις!

Νέα έρευνα έδειξε επίσης ότι οι κωδικοί πρόσβασης των χρηστών του Διαδικτύου δεν είναι τόσο ασφαλείς όσο πιστεύαμε κάποτε. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι οτιδήποτε με έξι χαρακτήρες, ανεξάρτητα από το αν περιλαμβάνονται αριθμοί και σύμβολα, μπορεί να σπάσει αμέσως. 

Το ίδιο ισχύει και για οτιδήποτε έχει επτά ή οκτώ χαρακτήρες αλλά αποτελείται μόνο από αριθμούς ή πεζά γράμματα.

Τα νέα, βέβαια, δεν είναι και πολύ ευχάριστα για κανέναν συνδυασμό οκτώ χαρακτήρων. Στην πραγματικότητα, όλοι μπορούν να μαντευτούν σε περίπου 39 λεπτά σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Hive Systems, η οποία εδρεύει στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια.

Χάκερς στην Google: Πώς θα προστατευτείς;

Μπορείς να κάνεις μόνη σου update στον browser και να μην περιμένεις να γίνει αυτόματα τις επόμενες ημέρες. 

Μπες στον chrome.Κάνε κλικ στις τρεις τελείες πάνω δεξιά στην οθόνη σου.Κάνε κλικ στο Settings > Help > About Google Chrome.Περίμενε από τον Chrome να βρει και να εγκαταστήσει την ενημέρωση.Κάνε επανεκκίνηση του browser.

Αν έχεις Android δώσε προσοχή! Πρέπει να διαγράψεις τώρα αυτή την εφαρμογή γιατί κλέβει τραπεζικά στοιχεία

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Χάκαραν την Google! Τι πρέπει να κάνεις για να προστατευτείς; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα