Μπορεί μια ευκαιρία εργασίας να προκαλέσει άγχος;

16:32 10/9/2014 - Πηγή: iPop

Νόμιζες ότι ένας εργαζόμενος τη σήμερον ημέρα αγχώνεται μόνο στο ενδεχόμενο της ανεργίας και των περιορισμένων επαγγελματικών του επιλογών; Κάνεις λάθος! Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, ειδικά στις εποχές που διανύουμε, μια ευκαιρία εργασίας μπορεί εξίσου να σου προκαλέσει άγχος! Παράλογο;

Έρευνα των Vanderbilt Lijun Song και Wenhong Chen από το Πανεπιστήμιο του Τέξας εξέτασαν την επίδραση που έχουν οι πληροφορίες σχετικά με ευκαιρίες απασχόλησης και νέες δουλειές στα συμπτώματα κατάθλιψης.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν κάποιος που δεν δούλευε με πλήρες ωράριο

ή ένα άτομο που έψαχνε για περισσότερες ώρες δουλειάς ή καλύτερη αμοιβή, όταν είχε τέτοιες πληροφορίες, η κατάθλιψη συνήθως υποχωρούσε. Ωστόσο, οι ερευνητές έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι οι ίδιες πληροφορίες σε άτομα που είχαν κάποια θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης ή ήταν ικανοποιημένοι από την οικονομική τους κατάσταση προκαλούσαν συμπτώματα κατάθλιψης!

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κατάσταση του προσώπου εξαρτάται από το πόσο καιρό το άτομο ήταν στην τρέχουσα κατάσταση. Δηλαδή, μια ευκαιρία εργασίας ήταν επωφελής για κάποιον που δεν είχε πλήρη απασχόληση για πέντε ή περισσότερα χρόνια και την χρειαζόταν περισσότερο και οδυνηρή για εκείνους οι οποίοι απασχολούνταν με πλήρες ωράριο και δεν την χρειάζονταν καθόλου.

«Αυτό το είδος των αρνητικών κοινωνικών συγκρίσεων δεν είναι καλό για την ψυχική υγεία», δήλωσε ο ερευνητής. Και, προσέθεσε, ότι μπορεί να συμβάλλει στο στρες ενός ατόμου.

Εμείς θα σε συμβουλεύαμε να είσαι ευγνώμων αν έχεις μια δουλειά που αγαπάς και σου εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή διαβίωση, χωρίς να προσπαθείς να συγκριθείς με συναδέλφους σου και να εικάζεις τι θα συνέβαινε αν εκμεταλλευόσουν την ευκαιρία εργασίας που παρουσιάστηκε.

The post Μπορεί μια ευκαιρία εργασίας να προκαλέσει άγχος; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα