Θετικός ο Κατρούγκαλος στο ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου στην διαοραγμάτευση

21:14 27/1/2016 - Πηγή: iPop

Για το ρόλο που θα παίξει το Ευρωκοινοβούλιο και συγκεκριμένα η ειδική ομάδα που συστάθηκε, στην διαπραγμάτευση μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε σε δηλώσεις του ότι:

«Έχουμε μπροστά μας μια σκληρή διαπραγμάτευση και δεν θέλουμε να την κάνουμε μόνοι μας, ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι το μέλλον των συντάξεων στην Ελλάδα είναι στενά συνδεδεμένο με το μέλλον του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη».

Στην συνέχεια πρόσθεσε πως

«γι’ αυτό θέλουμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τη διαπραγμάτευση. Στο παρελθόν, άλλωστε, με ψήφισμά του είχε καταδικάσει την περιθωριοποίησή του στο πλαίσιο της εφαρμογής των προγραμμάτων προσαρμογής. Αυτό πάμε να διορθώσουμε τώρα, προς όφελος και της Ελλάδας και της ενίσχυσης της διαπραγματευτικής της θέσης, αλλά και προς ενίσχυση της δημοκρατίας και της κοινωνικής διάστασης στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στην ομιλία του στην Ομάδα Εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε τις δυσκολίες της ελληνικής Κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό.

«Τα μέσα με τα οποία θα φτάσουμε στην εξοικονόμηση του 1% του ΑΕΠ είναι απόφαση πολιτικού χαρακτήρα και δε θα έπρεπε να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Ελπίζω να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μέσα στις επόμενες ημέρες».

Εάν γίνει αυτό, τότε η επόμενη συνάντηση θα αφορά την αξιολόγηση, είπε ο υπουργός Εργασίας.

Η επόμενη συνεδρίαση της Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου είναι προγραμματισμένη για τις 22 Φλεβάρη.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Θετικός ο Κατρούγκαλος στο ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου στην διαοραγμάτευση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα