Μπαράζ αντιδράσεων για τις δηλώσεις του Θ. Δρίτσα- Στο κόκκινο η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- Ν.Δ.

13:20 10/4/2016 - Πηγή: iPop

Νέα κόντρα ξέσπασε στον χώρο της πολιτικής μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας το πρωί της Κυριακής σχετικά με την συμφωνία της Cosco για τον ΟΛΠ. Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ ζητούν την παραίτηση του Θ. Δρίτσα και ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην αντεπίθεση.

Στη συμφωνία της Cosco για τον

ΟΛΠ εστίασε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος τόνισε πως η πίεση των πραγμάτων οδήγησε σε επιλογές που δεν είναι δικές τους. Ο Θ. Δρίτσας επισήμανε επίσης πως ο Πειραιάς είναι ένα λιμάνι τεράστιων δυνατοτήτων και θα έπρεπε με διαφορετικό τρόπο η Κυβέρνηση να οδηγηθεί στην αξιοποίηση του.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Κυριακή το πρωί ο αρμόδιος Υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά:«Θα ήθελα μια άλλη προοπτική για το λιμάνι. Δεν ήταν η προγραμματική μας επιλογή».

Και συμπλήρωσε μιλώντας για την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ:

Γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, και όχι επί τη βάσει ενός αναπτυξιακού σχεδίου για τον Πειραιά. Ούτε από την Θάτσερ δεν πέτυχε το μοντέλο πώλησης μετοχών

Εν συνεχεία ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε: «Σ΄αυτήν την κατεύθυνση καταλήξαμε μετά τη συμφωνία του καλοκαιριού, να γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις που είχαν ήδη δρομολογηθεί» ενώ παράλληλα συμπλήρωσε:

Ανεξάρτητα από τις συνολικές τοποθετήσεις της Κυβέρνησης, η συμφωνία για τον ΟΛΠ είναι τροποποιημένη σε σχέση με την αρχική της προηγούμενης Κυβέρνησης όσο και σε σχέση με αυτή που ετοίμασε το ΤΑΙΠΕΔ

Ο Θ. Δρίτσας ξεκαθάρισε πως η πρόταση «είναι βελτιωμένη και θα βελτιωθεί κι άλλο» και μιλώντας για το ΤΑΙΠΕΔ είπε:

Το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, είναι επινόηση των δανειστών. Το Ταμείο λειτουργεί με κανόνες που πρέπει και η κοινωνία και η Κυβέρνηση να το ελέγχει συνεχώς

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Θ. Δρίτσα:

Νέα Δημοκρατία:

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που σε σχετική της ανακοίνωση επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό τονίζοντας:

Ο κ. Τσίπρας υποχρεώθηκε και τελικά υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, έστω και καθυστερημένα, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας» και πρόσθεσε:

«Σήμερα, μετά τον κ. Σπίρτζη, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας δήλωσε ότι “η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα”. Πρόκειται πλέον για μια κυβέρνηση φαρσοκωμωδία που διαλύει τη χώρα. Φύγετε».

ΠΑΣΟΚ:

«Η παράσταση του τσίρκου της κυβέρνησης Σύριζα συνεχίζεται. Σήμερα είχαμε πρωινή παράσταση με νούμερο Θεόδωρου Δρίτσα

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να απολαμβάνει το θέαμα ως θεατής. Όμως αυτό που πραγματικά ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί είναι η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία.

Αφού, αποδεδειγμένα πια, δεν μπορούν να σοβαρευτούν, ας κατεβάσουν την κακόγουστη παράσταση, έλεος πια».

ΠΟΤΑΜΙ:

«Οι δηλώσεις Δρίτσα είναι άλλη μια πράξη στο θέατρο του παραλόγου που ζούμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο κ. Δρίτσας είναι υπουργός. Με αυτά που λέει θέτει σε αμφισβήτηση κεντρικές αποφάσεις και υπονομεύει και τη διαπραγματευτική θέση της χώρας ενόψει αξιολόγησης.

Ή πρέπει να εγκαταλείψει την καρέκλα του ή πρέπει ο κ. Τσίπρας να του πει να την εγκαταλείψει».

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση αντεπιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία συνιστώντας της να έχει «περισσότερη αυτοσυγκράτηση και λιγότερο θεατρινισμό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πολιτική της Νέας Δημοκρατίας» δεν είναι η συμφωνία για το λιμάνι και μάλιστα με τους συγκεκριμένους όρους. Πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτά που έχουν γίνει στο παρελθόν με την Siemens. Θα συνιστούσαμε περισσότερη αυτοσυγκράτηση και λιγότερο θεατρινισμό στο γραφείο τύπου της ΝΔ, που εχθές είχε κατεβάσει ρολά, λόγω των αποκαλύψεων για την λίστα Λαγκάρντ και τους συγγενείς του πρώην προέδρου του κόμματος.

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Μπαράζ αντιδράσεων για τις δηλώσεις του Θ. Δρίτσα- Στο κόκκινο η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- Ν.Δ. appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα