Επεισόδια στην Ειδομένη- Ομάδα προσφύγων προσπάθησε να ρίξει το φράχτη- Ένταση με τραυματία και στον Πειραιά (video)

12:12 10/4/2016 - Πηγή: iPop

Νέα επεισόδια στον καταυλισμό της Ειδομένης. Ομάδα εξοργισμένων προσφύγων προσπάθησε να ρίξει τον φράχτη. Άμεση ήταν η αντίδραση των συνοριοφυλάκων της ΠΓΔΜ που απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Νέο περιστατικό συμπλοκής μεταξύ προσφύγων στον Πειραιά, με έναν τραυματία τα ξημερώματα της Κυριακής.

A #Idomeni siamo già ai lacrimogeni.

(by @Britta_Jaeger)

. pic.twitter.com/gM5MoW1ImP

Poltronaggio (@poltronaggio) April 10, 2016

Πλήθος μεταναστών και προσφύγων βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στα σύνορα από τις 9:00 το πρωί έχοντας μαζί όλα τα υπάρχοντα τους. Να τονισθεί πως το Σάββατο τους είχαν μοιραστεί από αγνώστους χειρόγραφες ανακοινώσεις οι οποίες τους καλούσαν να ανοίξουν τα σύνορα ακόμα και με τη χρήση βίας.

Τι ακριβώς συνέβη στην Ειδομένη;

Στη συνοριογραμμή της Ειδομένης όπου βρίσκεται ο φράχτης μετάβη πενταμελής ομάδα προσφύγων στις 11:30 η οποία συνομίλησε με τους άνδρες που βρίσκονται από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

Οι συνοριοφύλακες τους ξεκαθάρισαν ότι τα σύνορα δεν αναμένεται να ανοίξουν. Εκείνη τη στιγμή οι υπόλοιποι πρόσφυγες και μετανάστες ξεκίνησαν τον πετροπόλεμο.

Τι συνέβη στον Πειραιά;

Σε σχετική του ανακοίνωση το Λιμενικό τονίζει πως τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ προσφύγων, που φιλοξενούνται στον επιβατηγό σταθμό του ΟΛΠ στην πύλη Ε2.

Μάλιστα στελέχη του λιμενικού εντόπισαν τον πρόσφυγα, ο οποίος είχε τραυματιστεί από αιχμηρό αντικείμενο και κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Ασκληπιείο Βούλας.

Απελπιστική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά όπου βρίσκονται 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση βρίσκεται επί ποδός και στόχος είναι να αδειάσει το λιμάνι έως το Πάσχα.

4.500 άτομα βρίσκονται επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην Πέτρινη Αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά. Μάλιστα, το Σάββατο στελέχη του Λιμενικού ξεκίνησαν τη διανομή φυλλαδίου που ενημερώνει τους πρόσφυγες και μετανάστες για τα κέντρα φιλοξενίας και τη μεταφορά τους εκεί.

Το συγκεκριμένο φυλλάδιο, εξηγεί στους μετανάστες και πρόσφυγες ότι αν φτάσουν στα κέντρα φιλοξενίας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν από τις ελληνικές αρχές έτσι ώστε να ασκήσουν τα δικαιώματά τους όσον αφορά την αίτηση ασύλου στην Ελλάδα και στη δυνατότητα για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, ένταξής τους σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Παράλληλα, το φυλλάδιο επισημαίνει στα απελπισμένα αυτά άτομα τα οποία έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα ότι θα τους δοθεί η δυνατότητα υποβοήθησης νομικής και οικονομικής προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους αν απορριφθεί τυχόν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα ή αν οι ίδιοι το επιθυμούν.

photo:twitter

The post Επεισόδια στην Ειδομένη- Ομάδα προσφύγων προσπάθησε να ρίξει το φράχτη- Ένταση με τραυματία και στον Πειραιά (video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα