Αξιόπιστος online ορθογράφος στα ελληνικά

09:01 3/4/2014 - Πηγή: iPop

Πολλοί από εμάς έχουμε ήδη εγκατεστημένη στον υπολογιστή μας κάποια υπηρεσία ορθογραφικού ελέγχου ή την πήραμε πακέτο με το πρόγραμμα για επεξεργασία αρχείων κειμένου. Κάποιοι έχουμε υπολογιστές της Apple (χωρίς τον αυτόματο έλεγχο) και κάποιοι δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τα υπάρχοντα συστήματα. Υπάρχει η ελληνική απάντηση στο πρόβλημα.

Ονομάζεται Neurolingo και είναι ο online ορθογράφος που όποιος κειμενογράφος σέβεται τον εαυτό του και ενίοτε παθαίνει διαλείψεις για το «πώς

γράφεται η λέξη προκατειλημμένος;» χρησιμοποιεί.

Για τους απλούς χρήστες οι online υπηρεσίες γλωσσικών εργαλείων (Λεξισκόπιο, Online Ορθογράφος, Λεξικό Τοπωνυμίων, Οδολόγιο Αττικής, Ορθογράφος Ιστοσελίδων) παρέχονται δωρεάν στο www.neurolingo.gr.

To site είναι το μόνο που προσφέρει αξιόπιστο οnline ορθογράφο (και μάλιστα δωρεάν) που λειτουργεί σε περιβάλλον Mac OS (μέσω του site ή της εφαρμογής iSquare την οποίο μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, ώστε να ελέγχει αυτόματα τα κείμενά σας)!

Η εταιρεία

Ιδρύθηκε το 2005, αποτελείται από 6 άτομα προσωπικό. Εκδίδει και σε έντυπη μορφή ηλεκτρονικά λεξικά (με πρώτο το Θησαυρό Συνωνύμων και Αντιθέτων της Νέας Ελληνικής από τις Εκδόσεις Πατάκη).
Επίσης, παρέχει εργαλεία γλωσσικού ελέγχου για επεξεργαστές κειμένου και εκδοτικά συστήματα: MS Office (Win και Mac), Open/Star/Neo Office (Win, Mac και Linux) και QuarkXpress 4.03-5.0 (Win) (έχει συνεργασίες με εταιρείες που διαχειρίζονται big data, ναυτιλιακούς πράκτορες και εκδοτικούς οργανισμούς).
Στους φίλους των προγνωστικών αθλητικών αγώνων είναι γνωστή από την υπηρεσία Sentibet, η οποία προσφέρει προβλέψεις αναλύοντας πληροφορίες από το Twitter.

The post Αξιόπιστος online ορθογράφος στα ελληνικά appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Αναζητήσεις
axiopistos ellinika, axiopistos lexiko gr
Τυχαία Θέματα