Çavuşoğlu: Είναι στο χέρι μας η ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό

08:22 16/3/2017 - Πηγή: iPop

Συνεχείς είναι οι απειλές απ’ την πλευρά του Mevlüt Çavuşoğlu για τη συμφωνία για το προσφυγικό, με την Άγκυρα να επαναλαμβάνει συνεχώς ότι εάν θέλει, μπορεί να ακυρώσει τη συμφωνία, «χωρίς να πάρει την άδεια κανενός».

Προκαλώντας για ακόμα μια φορά την Ευρώπη, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε πως η Άγκυρα μπορεί ν’ ακυρώσει μονομερώς τη συμφωνία. «Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός. Όλα είναι στο χέρι μας».

Για τη συμφωνία επανεισδοχής, ο Τούρκος Υπουργός εξέφρασε την άποψη πως θα ακυρωθεί εκ των πραγμάτων. «Ήδη δεν την εφαρμόζουμε. Εκείνοι κωλυσιεργούν με τις θεωρήσεις. Υπάρχει η συμφωνία

για το προσφυγικό της 18ης Μαρτίου… Ήδη δεν εφαρμόζουμε την συμφωνία επανεισδοχής. Στο εξής δεν θα εφαρμόζουμε ούτε τη συμφωνία για το προσφυγικό. Δηλαδή το αξιολογούμε».

Ο κ. Çavuşoğlu επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι εάν η Ε.Ε. δεν εφαρμόσει άμεσα τον όρο για κατάργηση της βίζας, τότε η Άγκυρα απλά θα σταματήσει να εφαρμόζει τη συμφωνία για το προσφυγικό.

Προ ολίγων ημερών, ο ίδιος είχε δηλώσει πως σε περίπτωση που δεν έρθει η κατάργηση των τουριστικών θεωρήσεων για τα τουρκικά διαβατήρια, «θα πραγματοποιήσουμε τα σχετικά βήματα για τη συμφωνία της μετανάστευσης».

The post Çavuşoğlu: Είναι στο χέρι μας η ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα