Αβραμόπουλος: Για την ευρωπαϊκή ασφάλεια είναι σημαντική η ενίσχυση της συνεργασίας εντός της Ευρώπης

17:59 21/10/2016 - Πηγή: iPop

Για την ευρωπαϊκή ασφάλεια μίλησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος προσερχόμενος στη Σύνοδο του G6 στη Ρώμη την Παρασκευή τόνισε: «Η ασφάλεια περνάει μέσα από τη συνεργασία με τρίτες χώρες».

Ο Δ. Αβραμόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά:

Για την ευρωπαϊκή ασφάλεια είναι πολύ σημαντική η ενίσχυση και η εμβάθυνση της συνεργασίας μας εντός της Ευρώπης, καθώς και με

τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ

Τονίζουμε, πως στη συνάντηση σημμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Ισπανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

«Χθες βράδυ, οι υπουργοί Εσωτερικών συζητήσαμε για το μεταναστευτικό. Σήμερα θα συζητήσουμε και για την ασφάλεια» είπε ο Αβραμόπουλος και πρόσθεσε:

«Εδώ και πολύ καιρό έχω ξεκινήσει έναν διάλογο και μια ισχυρή συνεργασία με τους εταίρους μας από τις ΗΠΑ. Είμαι πολύ ευτυχής που συναντηθήκαμε και πάλι με την Λορέτα Λιντς και τον Τζε Τζόνσον».

Παράλληλα, υπογράμμισε: «Ανταλλάξαμε απόψεις για τα θέματα της μετανάστευσης και της τρομοκρατίας, καθώς οι ΗΠΑ έχουν μεγάλη εμπειρία στα ζητήματα αυτά, δεδομένου των αποτρόπαιων και δραματικών γεγονότων που έχουν βιώσει, όπως άλλωστε βιώσαμε και εμείς στην Ευρώπη».

Για την προσφυγική κρίση:

«Η Ευρώπη έχει σημειώσει πρόοδο, αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα ιδίως στον τομέα της συνεργασίας μας με τρίτες χώρες. Πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν είναι οι μετανάστες αυτοί που αποφασίζουν που θα πάνε, αλλά η ΕΕ. Η ΕΕ έχει ανοίξει τις πόρτες της, αλλά όλοι πρέπει να σέβονται τους κανόνες της. Υπάρχει πλέον μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική» εξήγησε.

Ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στη μεταναστευτική πίεση που δέχεται η Ιταλία, σημειώνοντας «η Ευρώπη είναι δίπλα της».

The post Αβραμόπουλος: Για την ευρωπαϊκή ασφάλεια είναι σημαντική η ενίσχυση της συνεργασίας εντός της Ευρώπης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα