“Ναυμαχία” νότια Καρπάθου μεταξύ ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας

17:57 21/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Προκλήσεις δίχως τέλος από την Τουρκία. Νότια της Καρπάθου από χθες οι Τούρκοι έχουν στείλει μια φρεγάτα τους, η οποία παρενοχλεί διαρκώς ερευνητικό πλοίο που έχει νοικιάσει η Ελλάδα για έρευνες! Η παρενόχληση γίνεται εντός χωρικών υδάτων και στην περιοχή βρίσκεται από την πρώτη στιγμή φρεγάτα του ελληνικού στόλου, όπως γράφει το militaire.gr.

Οι “κόντρες” μεταξύ των δύο φρεγατών είναι από χθες “σκληρές”. Οι Τούρκοι παρά την παρουσία της ελληνικής φρεγάτας αρνούνται να αποχωρήσουν!

Στο

μεταξύ, τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη και 2 CN-235 εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Καταγράφηκαν 6 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 28 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου.

Οι περισσότερες σημειώθηκαν από αεροσκάφος CN-235. Δύο από τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου ήταν οι πτήσεις του αεροσκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής πάνω από την Παναγιά του συγκροτήματος Οινουσών, στα 3.400 πόδια στις 03:39 και 05:32 π.μ. αντίστοιχα.

Όπως γνωστοποίησε το ΓΕΕΘΑ, σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Σε 2 περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισης τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Keywords
Τυχαία Θέματα