«Άτυπη πρόβα διαδοχής»: Ο Κάρολος εκφώνησε ομιλία της Βασίλισσας Ελισάβετ

13:04 11/5/2022 - Πηγή: iPop

Ο Κάρολος μίλησε στο Κοινοβούλιο για πρώτη φορά στη θέση της Βασίλισσας Ελισάβετ. Τα βρετανικά Μέσα κάνουν λόγο για μια άτυπη πρόβα διαδοχής.

Την Τρίτη 10/5, ο Πρίγκιπας Κάρολος παρουσίασε στο βρετανικό Κοινοβούλιο την νομοθετική ατζέντα της Κυβέρνησης, αναφέροντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού να αντιμετωπίσει τις περιφερειακές ανισότητες στη Βρετανία και να μεγιστοποιήσει τις μετά το Brexit ελευθερίες.

Συνολικά, παρουσιάστηκαν 38 νομοσχέδια, με τον Κάρολο ν’ αναφέρει στην ομιλία:

Η προτεραιότητα

της Κυβέρνησης της Αυτής Μεγαλειότητας είναι να αναπτυχθεί και να ενδυναμωθεί η οικονομία και να μειωθεί το κόστος διαβίωσης για τις οικογένειες

Ο Κάρολος ουσιαστικά διάβασε την ομιλία εξ ονόματος της Βασίλισσας, η οποία δεν έδωσε το παρών στην τελετή λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την κινητικότητά της.

Before the House of Lords and the House of Commons can proceed with public business, The Queen's Speech must be read to both Houses.

This year, The Queen’s speech, drafted by the Government to outline policies and proposed future legislation, was read by The Prince of Wales. pic.twitter.com/KtMFzekdR3

— The Prince of Wales and The Duchess of Cornwall (@ClarenceHouse) May 10, 2022

«Η Kυβέρνηση της Αυτής Μεγαλειότητας θα ωθήσει την οικονομική ανάπτυξη για να βελτιώσει τα επίπεδα διαβίωσης και να χρηματοδοτήσει βιώσιμες επενδύσεις στις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό θα υπογραμμιστεί από μια υπεύθυνη προσέγγιση στα δημόσια οικονομικά, μειώνοντας το χρέος παράλληλα με την μεταρρύθμιση και τη μείωση φόρων», ανέφερε στη συνέχεια της ομιλίας.

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Ο σημαντικός ρόλος της Kate και του William – Τι θα γίνει με τον πρίγκιπα Andrew, τον Harry και την Meghan;

In support of Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duchess of Cornwall and The Duke of Cambridge attended the State Opening of Parliament at the House of Lords this morning. pic.twitter.com/oQN00jTVij

— The Prince of Wales and The Duchess of Cornwall (@ClarenceHouse) May 10, 2022

Στην έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου έδωσαν το παρών ο Κάρολος με τον γιο του William, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τη Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 60 χρόνια που απείχε απ’ το σημαντικό γεγονός.

Η ανακοίνωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ ότι η Βασίλισσα δεν θα παρίστατο στην τελετή καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα με την κινητικότητά της και η εκφώνηση του ετήσιου λόγου της στην κοινή συνεδρίαση της Βουλής των Λόρδων και των Κοινοτήτων απ’ τον Κάρολο, φυσικά σχολιάστηκε έντονα απ’ τα βρετανικά media, τα οποία έκαναν λόγο για μια πρόβα βασιλικών καθηκόντων απ’ την πλευρά του Καρόλου.

Κάρολος ή William; Αυτόν θέλουν για Βασιλιά οι Βρετανοί

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Άτυπη πρόβα διαδοχής»: Ο Κάρολος εκφώνησε ομιλία της Βασίλισσας Ελισάβετ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα