Αθωωτική απόφαση για την υπόθεση Βατοπεδίου

09:52 21/3/2017 - Πηγή: iPop

Ομόφωνη η αθωωτική απόφαση για την υπόθεση Βατοπεδίου. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου και οι 14 κατηγορούμενοι είναι αθώοι. Καραμανλής για Βατοπέδι: «Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή»

Μετά από δύο χρόνια ολοκληρώθηκε η υπόθεση των «ιερών» ανταλλαγών μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, με την αθωωτική απόφαση της έδρας. Οι ανταλλαγές του Δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου δεν είναι «σκάνδαλο», σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που

σήμερα κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορούμενους για την μεγάλη υπόθεση που ξεκίνησε να εκδικάζεται πριν δύο χρόνια.

Να θυμίσουμε πως πέρα των δύο ιερωμένων, τον ηγούμενο Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο, κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου βρέθηκαν άλλα 11 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, οι δικηγόροι Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης, πατέρας και αδελφός της κατηγορουμένης, ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, ο πρώην αντιπρόεδρος και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ.α.

Όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι. Συγκεκριμένα η Δικαιοσύνη έκρινε ότι οι εμπλεκόμενοι δεν είχαν δόλο για τις πράξεις τους και ότι είναι αθώοι για τον βαθμό εμπλοκής που τους καταλογίζεται είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί σε πράξεις απιστίας και ψευδών βεβαιώσεων.

Την συγκεκριμένη άποψη υποστήριξε τον περασμένο Δεκέμβριο, η εισαγγελέας Έδρας Βασιλική Κρίνα, η οποία είχε τονίσει ότι οι δύο ιερωμένοι είχαν ακλόνητη πεποίθηση πως οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν στη Μονή και δεν επηρέασαν κανέναν, ενώ οι κρατικοί υπάλληλοι που ενεπλάκησαν στην υπόθεση ουσιαστικά εκτελούσαν κυβερνητικές επιλογές σχετικά με το θέμα.

Κατά τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι εν γνώσει τους «παρερμήνευσαν το περιεχόμενο των χρυσόβουλων που επικαλείται η Ιερά Μονή, ως τίτλους ιδιοκτησίας, υιοθετώντας τους ισχυρισμούς της με ατεκμηρίωτες και προσχηματικές αιτιολογίες» με αποτέλεσμα οι ενέργειές τους να «πλήξουν τα συμφέροντα του Δημοσίου».

Διάβασε επίσης:

Καραμανλής και Ρουσόπουλος σχολιάζουν πανηγυρικά την αθωωτική απόφαση για το Βατοπέδι

The post Αθωωτική απόφαση για την υπόθεση Βατοπεδίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα