Άσχημα νέα για τις γυναίκες: Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί πρέπει να αποχαιρετήσουμε τα τακούνια

12:12 28/11/2016 - Πηγή: iPop

Είναι γεγονός πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα άνετο παπούτσι, που θα σε κάνει να νιώθεις άνετα όλη μέρα. Τι γίνεται όμως όταν τα παπούτσια που μας αρέσουν δημιουργούν προβλήματα τα πόδια μας; Ειδικοί εξηγούν.

Οι κάλοι είναι οστεώδη εξογκώματα στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Η κύρια αιτία που προκαλούνται δεν έχει ακόμα δοθεί, αλλά το σίγουρο είναι ότι εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου. Όπως, μάλιστα, υποστηρίζουν ειδικοί από το Αμερικανικό Κολέγιο Ποδός και Ποδοκνημικής Χειρουργών (ACFAS), τα στενά παπούτσια μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και έντονο πόνο.

Ο

ποδίατρος St. Louis και ο Dr. Karl Collins συνιστούν στις γυναίκες να αποφεύγουν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια και άλλες μορφές που συνωστίζονται τα δάχτυλα, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά:

Εάν ένας ασθενής έχει ένα παπούτσι που να ταιριάζει καλά παντού, αλλά υπάρχει μόνο ένα μικρό κομμάτι ερεθισμού σε ένα σημείο, προτείνουμε ότι την τροποποίηση του παπουτσιού, από ένα κατάστημα επιδιόρθωσης υποδημάτων

«Είναι σημαντικό το μπροστινό μέρος του παπουτσιού να είναι άνετο», δήλωσε ο δρ Μισέλ Butterworth, που ασκείται στο Kingstree, S.C.

Εκτός από το να φορούν τα κατάλληλα παπούτσια, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για την αντιμετώπιση του πόνου, μεταξύ αυτών, τα ορθωτικά, η τοποθέτηση αφρού η τζελ στην περιοχή, και να χρησιμοποιούν αντι-φλεγμονώδη φάρμακα και ενέσεις για θυλακίτιδα, ερεθισμό των νεύρων και των κοινών ερεθισμών, σύμφωνα με την ομάδα του Αμερικανικού Κολεγίου.

Οι λύσεις αυτές είναι όμως προσωρινές, καθώς απαλύνουν απλά τον πόνο, ενώ δεν σταματούν τον κάλο από το να επιδεινώνεται. Η χειρουργική επέμβαση είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από κάλους. Έχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας, σύμφωνα με τους ποδιάτρους.

The post Άσχημα νέα για τις γυναίκες: Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί πρέπει να αποχαιρετήσουμε τα τακούνια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα