Άρειος Πάγος: Αναιρέθηκε η αθωωτική απόφαση για τον Αρτέμη Σώρρα

19:02 3/7/2017 - Πηγή: iPop

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναίρεσε την αθωωτική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η οποία δεχόταν ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής 600 δισ. δολαρίων.

Μη εμπεριστατωμένη, ελλιπής ακόμα και εσφαλμένη σε ορισμένα σημεία έκρινε η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την απόφαση του Πλημμελειοδικείου μετά από αίτηση της αντεισαγγελέως του Ανώτατου Δικαστηρίου

Ευσταθίας Σπυροπούλου.

Η απόφαση του Πλημμελειοδικείου για το υπέρογκο ή αμύθητο -όπως το χαρακτηρίζει- ποσό των 600 δισ. δολαρίων δεν προσδιορίζει με ποιο αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας.

Παράλληλα, δεν αναφέρονται τα ακριβή στοιχεία των διεθνών γραμματειών που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του και που ακριβώς αυτά φυλάσσονται σε Τράπεζα του Καναδά.

Επιπλέον, ο Άρειος Πάγος σημειώνει πως ο Αρτέμης Σώρρας σκοπεύει να χορηγήσει το ποσό αυτό στο Ελληνικό Δημόσιο με την μορφή δανείου διάρκειας 100 ετών και με επιτόκιο 0,5%.

Κατά τους δικαστές, προκαλεί ανησυχία η είδηση ότι ο Σώρρας έχει το υπέρογκο ποσό το οποίο και θα διαθέσει για την Ελλάδα, καθώς φέρεται ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του.

The post Άρειος Πάγος: Αναιρέθηκε η αθωωτική απόφαση για τον Αρτέμη Σώρρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα