Μητσοτάκης: Οι ξένοι επενδυτές δεν σας εμπιστεύονται επειδή έχετε βεβαρυμένο παρελθόν

16:56 3/7/2017 - Πηγή: iPop

«Λέτε ασύστολα ψέματα. Εσείς υπογράψατε το 4ο μνημόνιο. Θιχτήκατε όταν σας είπα ότι τα κάνατε όλα για την καρέκλα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

Δεν βρέθηκε ένας από σας να πει δεν μπορώ να πάρω πίσω αυτά τα οποία έλεγα και να παραιτηθεί. Ούτε ένας από σας δεν θα βρεθεί γιατί θα υπογράψετε ό,τι σας ζητηθεί για να παραμείνετε.

Ο

κ. Μητσοτάκη ρώτησε τον πρωθυπουργό γιατί το ΔΝΤ και η ΕΚΤ δεν έδωσε έδωσε το πιστοποιητικό για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη, «γιατί το ΔΝΤ δεν έκρινε ότι το χρέος είναι βιώσιμο».

Έρχεστε σε αυτό το βήμα και επιμένετε να υπερασπίζεστε την διαπραγμάτευση των πρώτων 6 μηνών του 2015, μετά την μεγάλη καταστροφή. Θεωρείτε επιτυχημένο το πρώτο εξάμηνο το 2015;

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε πως τα capital controls είναι ακόμα εδώ. «Ή θα πείτε ότι τα κάναμε ρόιδο αλλά προσφύγαμε και πάλι στις κάλπες και ξεπλυθήκαμε. Γιατί φοβάστε να κάνουμε μια εξεταστική για το α’ εξάμηνο του 15;» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Όσον αφορά τη συνέντευξή του στο Politico:

«Μαζί με τη ΧΑ ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση. Όχι σε μένα αυτά.
Για να μη θυμηθώ ποιοι χαρακτήριζαν τις ψήφους ευπρόσδεκτες.
Μιας και κάνατε αναφορά στη συνέντευξή μου στο Politico, αμφιβάλλω αν τη διαβάσατε. Η τρομοκρατία στην Ελλάδα, όχι η βία, με μια εξαίρεση την τραγική δολοφονία του Π. Φύσσα, είχε προέλευση από τη μήτρα της άκρα Αριστεράς».

«Έχετε αντιληφθεί σε ποιον μιλάτε; Μιλάτε σε κάποιον που έχει θρηνήσει θύματα από αυτήν την τροπολογία. Από εκεί κ πέρα η ιστορία δυστυχώς δεν παραγράφεται» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα μου μιλήσετε εμένα για ακροδεξιά; Δεν ντρέπεστε λίγο;» συμπλήρωσε.

Ο αρχηγός της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι οι ξένοι επενδυτές δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση επειδή έχει βεβαρυμένο παρελθόν. «Εμπιστοσύνη που είναι η μαγική λέξη δεν χτίζεται με υπουργoύς σας οι οποίοι μιλούν με έγκλειστους στις φυλακές».

Η χώρα χρειάζεται μια έκρηξη αμέσως ξένων επενδύσεων. Δεν σας εμπιστεύονται οι επενδυτές, δεν ξεχνούν τη συμπεριφορά σας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε ακόμη τον πρωθυπουργό ότι ψάχνει μονίμως για δικαιολογίες για όλα, φταιεί ο Βαρουφάκης, η κυβέρνηση, οι ξένοι…».

Όσον αφορά την υπόθεση Noor1 ρώτησε τον πρωθυπουργό αν γνώριζε ότι ο κ. Καμμένος μιλούσε με έναν ισοβίτη. Διότι αν το γνώριζε τότε υπάρχει μια ανάμειξη σε επίπεδο πρωθυπουργού ή αν δεν το γνώριζε ο κ. Καμμένος έχει αυτονομηθεί πλήρως και κακώς απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του.

Δεν συμβαίνει σε δημοκρατικές χώρες αυτό. Ένας υπουργός συνομιλεί 12 φορές με έναν ισοβίτη. Συνομιλείτε τακτικά κ. Καμμένε; Σε μια ευνομούμενη πολιτεία αυτά είναι ζήτημα τα οποία αφορούν στη δικαιοσύνη. Συμφωνείτε να γίνει εξεταστική επιτροπή για το θέμα αυτό;

Απάντηση κ. Τσίπρα

Όσον αφορά την υπόθεση Noor1, ο πρωθυπουργός ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη γιατί αυτή η υπόθεση ήρθε τώρα στη Βουλή.

Υποστήριξε επίσης πως είναι άστοχο να «συστήσουμε τώρα εξεταστική επιτροπή. Εγώ σας επαναλαμβάνω οποιοδήποτε στοιχείο έχετε
πηγαίνετε στην δικαιοσύνη να καταθέσετε ότι έχετε για να διερευνηθεί μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αυτής της υποθέσεως. Σας έπιασε τώρα ο πόνος».

Όσον αφορά το ζήτημα της τρομοκρατίας καθώς και τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στο Politico δήλωσε:

«κ. Μητσοτάκη είχατε την ευκαιρία να διορθώσετε ένα ιστορικό ατόπημα, γιατί δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Ο ελληνικός λαός θυμάται και γνωρίζει.
Είναι ντροπή προκειμένου να χαϊδέψετε τα αυτιά της ΧΑ να εμφανίζεστε τόσο ανιστόρητος. Να ανακαλέστε αυτήν την φράση σας. Ανισοβαρής, άδικη και ανιστόρητη η τοποθέτησή σας».

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του υποστήριξε πως έκανε λόγο για την περίοδο της μεταπολίτευσης και μετά.

Να σταθούμε με θάρρος, να καταδικάσουμε αυτές τις συμπεριφορές. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα, που αυτού του είδους τη τρομοκρατία, η μόνη χώρα άφησε αυτήν την τρομοκρατία να εξακολουθεί να υπάρχει και να δολοφονεί αθώους ανθρώπους.Διαβάστε τα μανιφέστα αυτών των οργανώσεων. Προέρχονται από τον χώρο της άκρα αριστεράς, δεν είπα ότι προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Photo: Panayiotis Tzamaros/Pacific Press/LightRocket via Getty Images

The post Μητσοτάκης: Οι ξένοι επενδυτές δεν σας εμπιστεύονται επειδή έχετε βεβαρυμένο παρελθόν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα