Απροσδόκητα μηνύματα που σου στέλνει ο οργανισμός σου μέσω των χεριών σου

14:26 18/5/2017 - Πηγή: iPop

Έχοντας νιώσει στα δάχτυλα ή ακόμα και σε ένα ολόκληρο χέρι μούδιασμα είναι κάτι που έχει ζήσει ένας στους δέκα ανθρώπους στον κόσμο. Αυτό το φρικτό συναίσθημα μπορεί να είναι προσωρινό, αποτέλεσμα της συνηθισμένης κόπωσης ή σημάδι ενός σοβαρότερου προβλήματος με την υγεία ενός ατόμου. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τι αποκαλύπτουν τα χέρια σου για την υγεία σου σύμφωνα με το brightside.

Κούραση και κόπωση

Πώς εκδηλώνεται: Όταν σηκώνεις βαριά αντικείμενα και τοποθετείς τους καρπούς σου σε άβολη στάση, αυξάνεις την πίεση στα νεύρα που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος.

Αυτό οδηγεί σε μια αίσθηση μυρμηγκιάσματος στην επιφάνεια όλων των δακτύλων σου.
Τι να κάνεις: Βεβαιώσου ότι έχεις κοιμηθεί αρκετά και γενική ξεκουραστεί. Απόλαυσε ένα μασάζ.

Έλλειψη βιταμινών

Πώς εκδηλώνεται: Η έλλειψη ορισμένων βιταμινών (όπως οι βιταμίνες Ε, Β1, Β6 και Β12) μπορεί συχνά να προκαλέσει αίσθηση μυρμηγκιάσματος στα δάκτυλα του αριστερού χεριού ή του αριστερού ποδιού.
Τι να κάνεις: Εργάσου για να αποκαταστήσεις την ισορροπία των βιταμινών στο σώμα σου. Αξίζει να συμβουλευτείς έναν ειδικό για να καθορίσεις τη σωστή δόση που χρειάζεσαι, καθώς η περίσσεια δόση συγκεκριμένων βιταμινών έχει επίσης αρνητικές παρενέργειες.

Βλάβη στη σπονδυλική στήλη

Πώς εκδηλώνεται: Διάφορα προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη γίνονται γνωστά μέσω του μικρού δακτύλου του αριστερού χεριού. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της υπερβολικής πίεσης και της βλάβης που επιτυγχάνεται στα νεύρα.
Τι να κάνεις: Τέντωνε την πλάτη σου όσο πιο συχνά γίνεται. Προσπάθησε να κάνεις κάποια γιόγκα, γυμναστική ή κολύμπι. Απόφυγε να περάσεις μεγάλες περιόδους σε καθιστική θέση.

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Πώς εκδηλώνεται: Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα εκφράζεται συχνά μέσω του αντίχειρα, του δείκτη και του μεσαίου δακτύλου. Λόγω ορισμένων ενεργειών που επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά ως μέρος της εργασίας ή του τρόπου ζωής ενός ατόμου, οι τένοντες μπορούν να διογκωθούν, προκαλώντας μούδιασμα στο χέρι.
Τι να κάνεις: Απλή γυμναστική και τέντωμα των αρθρώσεων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα.

Προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος

Πώς εκδηλώνεται: Το τσούξιμο στα άκρα των δακτύλων στο δεξί χέρι μπορεί να συμβεί εξαιτίας της πίεσης στα νεύρα της επιφάνειας ή του τραύματος στην άρθρωση του χεριού ή του ώμου. Το τσούξιμο στο δεξί χέρι μπορεί επίσης να προκληθεί από ορισμένες καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες επηρεάζουν τη γενική ροή του αίματος στα άκρα.
Τι πρέπει να κάνεις: Πήγαινε για περιπάτους με μέτριο ρυθμό ή κάνε γυμναστική για να βελτιώσεις την υγεία των αιμοφόρων αγγείων στα άκρα σου. Τα πιο σοβαρά προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος απαιτούν την παρέμβαση των επαγγελματιών του τομέα της ιατρικής.

Νόσος του Buerger

Πώς εκδηλώνεται: Αυτή η ασθένεια επηρεάζει κυρίως τους καπνιστές. Η ροή του αίματος διαταράσσεται από τη σταθερή πρόσληψη νικοτίνης, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε έλλειψη ορυκτών στο σώμα. Αυτό προκαλεί μούδιασμα πρώτα στα δάχτυλα, μετά σε ολόκληρο το χέρι.
Τι να κάνεις: Δεν υπάρχει τρόπος να θεραπευθεί πλήρως αυτή η ασθένεια. Αλλά η εγκατάλειψη επιβλαβών συνηθειών είναι ένα προφανές πρώτο βήμα.

Διαβήτης

Πώς εκδηλώνεται: Ένα από τα πρώτα σημάδια του διαβήτη είναι μια αίσθηση μυρμηγκιάσματος από τα πόδια στα τμήματα των χεριών. Αυτό συμβαίνει λόγω της μείωσης της ροής του αίματος σε ορισμένες περιοχές και λόγω της βλάβης των νευρικών απολήξεων και των ινών.
Τι πρέπει να κάνεις: Ο διαβήτης τύπου 1 αντιμετωπίζεται με τη βοήθεια ενέσεων ινσουλίνης. Ο διαβήτης τύπου 2 συνδέεται συχνότερα με μια κακή διατροφή, οπότε θα πρέπει πρώτα να πραγματοποιηθεί εξέταση αίματος και συζήτηση με γιατρό.

The post Απροσδόκητα μηνύματα που σου στέλνει ο οργανισμός σου μέσω των χεριών σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα