Αποκαλύψεις δια στόματος Μουζάλα για τα ανοιχτού τύπου στρατόπεδα προσφύγων

11:30 1/2/2016 - Πηγή: iPop

Σε αποκαλύψεις αναφορικά με τα ανοιχτού τύπου στρατόπεδα προσφύγων προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, το πρωί της Δευτέρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τους.

Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Μουζάλας τα ανοιχτού τύπου στρατόπεδα στη Σίνδο και το Σχιστό θα είναι φρουρούμενα. Επίσης επισήμανε ότι με τη βοήθεια του στρατού επιταχύνονται και οι εργασίες για τα hot spots σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο.

Τα στρατόπεδα τα οποία παραχωρεί ο στρατός για την δημιουργία

κέντρων μετεγκατάστασης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού, θα έχουν συνολική χωρητικότητα 8 χιλιάδες άτομα.

Στη συνέχεια μάλιστα της συνέντευξης του, ο κ. Μουζάλας είπε: «Θα γίνεται ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών, θα παραμένουν στα κέντρα αυτά από 24 – 48 ώρες και στη συνέχεια θα προωθούνται στην ενδοχώρα».

Και πρόσθεσε: «Μέχρι και το Νοέμβριο οι πρόσφυγες ήταν το 75 – 80% των ατόμων που εισέρχονταν στη χώρα μας, αλλά από το Δεκέμβριο το μεταναστευτικό ρεύμα έχει αλλάξει και οι πρόσφυγες αποτελούν το 45-55%»

Ενώ κλείνοντας τη συνέντευξη του ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε σε όλους όσους έφτασαν στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο και φτάνουν το ένα εκατομμύριο. Βέβαια, όπως υπογράμμισε στην Ελλάδα πλέον παραμένουν 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σημείωση!

Τη Δευτέρα ο κ. Μουζάλας έχει συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Αποκαλύψεις δια στόματος Μουζάλα για τα ανοιχτού τύπου στρατόπεδα προσφύγων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα