Απόφυγε τις συγκρούσεις στη σχέση σου, το μυστικό κρύβεται στις λέξεις!

20:07 18/5/2017 - Πηγή: iPop

Τελικά, σε κάθε σχέση έρχεται η στιγμή όπου και οι δύο πλευρές σταματούν να δίνουν προσοχή στην επιλογή των λέξεων τους και αρχίζουν να σπρώχνουν ο ένας τον άλλο μακριά χρησιμοποιώντας φτωχές φράσεις. Με 3 πολύ απλούς κανόνες επικοινωνίας μπορείς και εσύ να διορθώσεις τα πράγματα στην σχέση σου και να διατηρήσεις την ζεστασιά της σχέσης.

Όταν μιλάς για τις επιθυμίες σου, κόψε τα «δεν θέλω» και «δεν θα κάνω»

Στοιχεία λόγου όπως «δεν θέλω» και «δεν θα κάνω» έχουν τη δυνατότητα να δώσουν ορισμένους αρνητικούς ισχυρισμούς. Επομένως, δεν αξίζει να τα χρησιμοποιείς όταν μιλάς για

τις επιθυμίες σου. Επιπλέον, είναι συχνά πιο δύσκολο για τον σύντροφό σου να καταλάβει πώς να ενεργεί όταν ακούει φράσεις όπως αυτές, καθώς η ασάφεια τους αφήνει πολλές διαφορετικές επιλογές.
Κακό: «Δεν θέλω να με ελέγχεις».
Καλό: «Θέλω να με εμπιστεύεσαι».

Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις το «και» αντί για το «αλλά»

Αυτός ο κανόνας φαίνεται απλός, αλλά θα πρέπει πραγματικά να περάσεις πολύ καιρό ενσωματώνοντας αυτή τη αλλαγή στη ζωή σου. Αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο, γιατί αυτός ο κανόνας μπορεί να επαναφέρει την επικοινωνία σου με τον σύντροφό σου από το να καταλήγετε σε μια μονομαχία λέξεων.
Κακό: «Σε καταλαβαίνω, αλλά θέλω επίσης να με καταλάβεις».
Καλό: «Σε καταλαβαίνω και θέλω επίσης να με καταλάβεις».

Μην χαλάς μια φιλοφρόνηση με την αρνητικότητα σου

Έχεις παρατηρήσει πώς κάποιοι άνθρωποι σκέφτονται ότι είναι σοφό να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, ακόμη και αν τους κάνουν φιλοφρονήσεις; Το πρόβλημα είναι ότι οι εγκέφαλοι τέτοιων ατόμων είναι καλωδιωμένοι να αντιδρούν με μεγαλύτερη ενέργεια σε άσχημα πράγματα. Εάν θες να επαινέσεις κάποιον, πρόσεξε ιδιαίτερα να μην συνδυάσεις τα συγχαρητήρια με την κριτική.
Κακό: «Το δείπνο ήταν υπέροχο, σε αντίθεση με χθες.»
Καλό: «Το δείπνο ήταν υπέροχο, ευχαριστώ!»

Mε τον καιρό υποτιμούμε τη δύναμη των λέξεων και παράλληλα είμαστε πολύ τεμπέληδες για να δουλέψουμε τις ομιλίες μας. Αλλά είναι τελικά καλύτερο, να μάθεις να μιλάς με τέτοιο τρόπο που να επιτρέπει στους άλλους να σε καταλάβουν από ό, τι είναι να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα που προκαλούνται από τις παρεξηγήσεις. Δεν συμφωνείς;

The post Απόφυγε τις συγκρούσεις στη σχέση σου, το μυστικό κρύβεται στις λέξεις! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα