Μητσοτάκης: Ψηφίστε μέτρα- αντίμετρα και μετά παραιτηθείτε!

19:28 18/5/2017 - Πηγή: iPop

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του απ’ το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για τη «μεγαλύτερη πολιτική απάτη» που γνώρισε ποτέ η χώρα, αναφερόμενος στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου απ’ τα κόμματα της Κυβέρνησης, ενώ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Σε λίγο 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 9 των ΑΝΕΛ θα ακούσουν το όνομα τους για την ψηφοφορία

και δεν θα διστάσουν. Θα ψηφίσουν και με τα δύο χέρια και έτσι θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε η χώρα. Πριν 2,5 χρόνια έσυραν την Ελλάδα σε εκλογές, ενώ βγαίναμε από την κρίση

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημείωσε εν συνεχεία ότι η χώρα ετοιμαζόταν για μόνιμη έξοδο από την άνοιξη του 2015, έχοντας δίχτυ ασφαλείας. «Σήμερα ζούμε έναν εφιάλτη που είναι αποτέλεσμα τω επιλογών της κυβέρνησης. Οφείλεται σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Η κοινωνία παρακολουθεί να μετατρεπόμαστε σε αποικία λιτότητας χωρίς ημερομηνία λήξης. Αν δεν είχαν ξεγελάσει του Έλληνες, θα είχαμε επανέλθει στην ανάπτυξη», εκτίμησε ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτα απ’ όσα υποσχέθηκε προεκλογικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη δήλωση του κ. Βαρουφάκη ότι «όταν ο διάβασε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, έβγαλε αφρούς, γιατί έλεγε μέσα ανοησίες;», προσθέτοντας πως είναι όλη η Κυβέρνηση συνένοχη στην πολιτική απάτη.

Συνεχίζοντας την επίθεση εναντίον των κυβερνώντων, ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά πως η Κυβέρνηση έφερε μεγαλύτερη λιτότητα «ακόμα κι από αυτή που σας ζητούσαν, διαλύοντας την παραγωγική Ελλάδα. Και το 4ο Μνημόνιο τιμωρεί αυτούς που δήθεν θα προστατεύατε, τους αδύναμους, τους συνταξιούχους, αυτούς που θα πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο κι εκείνους που θα δουν να χάνουν ακόμα μία σύνταξη».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέκτειναν τελικά την επιτροπεία στην χώρα μας για τουλάχιστον τρία χρόνια με το νέο Μνημόνιο, ενώ έριξε τα πυρά του λέγοντας πως η Κυβέρνηση οικοδόμησε την πολιτική της σε «ωμά ψέματα, για να υπογράψετε τελικά, τη μεγαλύτερη εκχώρηση, που έχει γίνει στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία».

Απ’ το βήμα της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε λόγια του Μίκη Θεοδωράκη:

Μην σπεύσετε να αντιδράσετε γιατί αυτά τα λόγια δεν είναι δικά μου. Είναι του Μίκη Θεοδωράκη. #vouli pic.twitter.com/tbEnaVeH5Y

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) May 18, 2017

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε επιπλέον την Κυβέρνηση καθώς φορολογεί για πρώτη φορά όσους βγάζουν 550 ευρώ τον μήνα. «Και μην ξεχάσουμε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας που διαβεβαίωνε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι θα επαναφέρει τους μισθούς και θα επιστρέψει τα αναδρομικά».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον κ. Τσακαλώτο, ο οποίος έλεγε ότι θα παραιτηθεί αν το αφορολόγητο πέσει κάτω από τις εννέα χιλιάδες ευρώ. »Πού είναι τώρα ο κ. Τσακαλώτος; Το 4ο Μνημόνιο είναι και βαρύ και άδικο και περιλαμβάνει μέτρα, που δεν τα ζητούσε κανείς πριν».

Το #mnimonio4 είναι βαρύ, άδικο, χωρίς χρηματοδότηση και περιλαμβάνει € 4,9 δις νέα μέτρα που κανείς δεν ζητούσε πριν από ένα χρόνο. #vouli pic.twitter.com/xEMD2v2h1w

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) May 18, 2017

Ο ίδιος χαρακτήρισε τα αντίμετρα ως «περιτύλιγμα» του πακέτου των μέτρων. «Πέντε δισ. είναι τα μέτρα, επτά δισ. ευρώ είναι τα αντίμετρα. Σας έχω μία πρόταση, μην πάρετε μέτρα, πάρτε αντίμετρα τώρα».

O κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση για αυτά που ψηφίζει σήμερα. «Μόνο που τρώτε από τα έτοιμα. Γιατί οι αποφάσεις για το χρέος είναι ειλημμένες από τον Νοέμβριο του 2012, από την κυβέρνηση Σαμαρά. Μην βάζετε τζάμπα τυράκι στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα ψηφίσουν ούτως ή άλλως. Για την καρέκλα το κάνουν, όχι για το χρέος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί αφού ψηφίσει τα μέτρα και τα αντίμετρα και να δώσει τον λόγο στον κυρίαρχο λαό, «να αποφανθέι πώς και ποιος μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα, στον δύσκολο δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας».

Δεν κάνετε εκλογές, γιατί ξέρετε ότι όταν ανοίξουν οι κάλπες, θα ανοίξουν και οι πόρτες εξόδου σας από την εξουσία

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μίλησε για σκοτεινή μέρα σήμερα για την Ελλάδα, όμως, συμπλήρωσε πως «δεν θα επιτρέψουμε στον φόβο και την απογοήτευση, να φωλιάσουν στις ψυχές των πολιτών. Ευτυχώς, οι δυνατότητες της χώρας είναι πολύ μεγαλύτερες από τις δικές σας».

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του με την εξής φράση:

Όταν έρθει η ώρα της κάλπης λαός και ιστορία δεν θα δείξουν επιείκεια. Είστε μόνοι σας απέναντι από την κοινωνία, μόνοι σας θα ψηφίσετε τα μέτρα. Το τέταρτο μνημόνιο είναι όλο δικό σας

Η δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού, πήρε εκ νέου τον λόγο, απαντώντας στα όσα του πρόσαψε ο Αλέξης Τσίπρας:

Αντί να κρατήσετε τις δικές μου ομιλίες για 2 χρόνια μετά, δεν μας δείχνετε τις δικές σας ομιλίας από 2 χρόνια πριν;

Ο ίδιος συνέχισε διερωτώμενος γιατί δεν είναι 4ο Μνημόνιο η νέα συμφωνία: «Είναι γιατί δεσμεύει τη χώρα και μετά τη λήξη του 3ου Μνημονίου, δεν ξέρω πώς αλλιώς μπορεί να το πει κανείς».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν αναφέρθηκε στα μέτρα, αλλά μόνο στα αντίμετρα και αμέλησε να μιλήσει για το αφορολόγητο, τις συντάξεις και τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που εν γνώσει του λέει ψέματα, για να κάνει ρεσάλτο στην εξουσία και μετά να πει ότι είχε αυταπάτες. Είναι αυτός που έφερε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από την Ευρώπη, προβλέποντας ότι η αντιπολίτευση θα έβαζε πλάτη. Είναι αυτός που δήθεν κοροϊδεύει στην Ελλάδα δίνοντας 13η σύνταξη και στο εξωτερικό, δίνει επιστολές μετάνοιας

The post Μητσοτάκης: Ψηφίστε μέτρα- αντίμετρα και μετά παραιτηθείτε! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα