Απόφαση και των 28 της Ε.Ε. το κλείσιμο της βαλκανικής διαδρομής, λέει ο Τουσκ αδειάζοντας την Ελληνική Κυβέρνηση

19:52 9/3/2016 - Πηγή: iPop

Οι παράτυπες ροές μεταναστών και προσφύγων κατά μήκος των δυτικών Βαλκανίων τελείωσαν, τόνισε μέσω Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αδειάζοντας στην ουσία την Ελληνική Κυβέρνηση σημειώνοντας ότι αυτό δεν ήταν μονομερής απόφαση ορισμένων χωρών, αλλά και των 28.

Irregular flows of migrants along Western Balkans route have come to an end. Not a question of unilateral actions but common EU28 decision

Donald Tusk (@eucopresident) March 9, 2016

I thank Western Balkan countries for implementing part of EU's comprehensive strategy to deal with migration crisis

— Donald Tusk (@eucopresident) March 9, 2016

Ο κ. Τουσκ ευχαριστεί ταυτόχρονα τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων οι οποίες δεν ανήκουν στην Ε.Ε., πρακτικά τη Σερβία και την Πρώην Γιουσκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, για την εφαρμογή της απόφασης που αφορά σε διακοπή στην ουσία των μεταναστευτικών ροών.

Σιγή ιχθύος μεχρι στιγμής στην Ελλαδα.

Θυμίζουμε πως Σλοβενία, Σερβία, Κροατία έχουν ήδη αποφασίσει το κλείσιμο των συνόρων τους, ενώ μετά την ανακοίνωση του κ. Τουσκ, αυτόματα σημαίνει πως και η ΠΓΔΜ, όπως ακουγόταν νωρίτερα, προχωράει σε οριστικό σφράγισμα των συνόρων.

Νωρίτερα, ο πρέσβης της Αυστρίας στην Σερβία Γιοχάνες ‘Αιγκνερ διευκρίνισε πως η Βιέννη δε ζήτησε το κλείσιμο των συνόρων. Όπως υπογράμμισε ο Αυστριακός Πρέσβης: «Η Αυστρία δεν έκλεισε τα σύνορα της για τους πρόσφυγες, η Σλοβενία αποφάσισε μονομερώς να το πράξει επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε όσους έχουν διαβατήρια και visa».

Σημειώνεται δε, πως στις δηλώσεις του ο Αυστριακός Πρέσβης, τόνισε πως η αυστριακή Κυβέρνηση, δεν είχε πρόθεση για τον πλήρη αποκλεισμό των συνόρων, αλλά τον καλύτερο έλεγχο των προσφυγικών ροών .

The post Απόφαση και των 28 της Ε.Ε. το κλείσιμο της βαλκανικής διαδρομής, λέει ο Τουσκ αδειάζοντας την Ελληνική Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα