Δες ποιες συμπεριφορές θα σε οδηγήσουν σίγουρα στον χωρισμό

17:09 9/3/2017 - Πηγή: iPop

Ποιοι είναι οι λόγοι που οι άνθρωποι χωρίζουν; Ένας ψυχολόγος δίνει την απάντηση στην ερώτηση, η οποία απασχολεί τα περισσότερα ζευγάρια, τα οποία προσπαθούν να επιτύχουν μια υγιή και σταθερή σχέση.

Οι σχέσεις είναι επιστήμη και ο Ψυχολόγος, John Gottman, μελετώντας επί 40 χρόνια τις σχέσεις έχει βρει ποιες 4 συγκεκριμένες συμπεριφορές μπορούν να οδηγήσουν στον χωρισμό.

Περιφρόνηση

Ένας από τους δύο συντρόφους κοροϊδεύει τον άλλον δημόσια ή και ιδιωτικά, του δίνει

προσβλητικά ψευδώνυμα για αυτό το σκοπό, και δεν εκτιμάει τη γνώμη του. Με απλά λόγια, δείχνει ότι δεν εκτιμάει τον σύντροφό του και ότι αισθάνεται πολύ πιο σημαντικός από αυτόν.

Πώς να το διορθώσεις;

Αν είσαι από αυτούς που ακολουθούν την παραπάνω τακτική τότε πρέπει να την αλλάξεις επειγόντως. Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του αγαπημένου σου προσώπου και προσπάθησε να δεις την κατάσταση από τη δική του άποψη. Και στη συνέχεια να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πόσο πολύ τον αγαπάς κάθε φορά που θέλεις να κάνεις κάτι από τα παραπάνω.

Κριτική

Ένα λάθος το οποίο συχνά κάνει κάποιος στην σχέση του είναι η άσκηση έντονης κριτικής στον σύντροφό του. Ένας από τους συντρόφους ασκεί συνεχώς κριτική στον άλλο για κάθε λάθος που αυτός κάνει, ακόμα και με το να υπενθυμίζει πράγματα που πήγαν λάθος στο παρελθόν. Εκτός από την κριτική είναι σαν να λες στο σύντροφό σου ότι πάντα τα κάνει όλα λάθος.

Πώς να το διορθώσεις;

Μην χρησιμοποιείς επιθετικό τόνο όταν προσπαθείς να εξηγήσεις σε κάποιον ότι κάτι κάνει λάθος. Αν με καλύτερο τρόπο ζητήσεις από τον σύντροφό σου να κάνει κάποια πράγματα με διαφορετικό τρόπο την άλλη φορά, τότε θα έχεις πετύχει να σώσεις σε έναν βαθμό την σχέση σου.

Αμυντική Συμπεριφορά

Ένας από τους δυο συντρόφους πιστεύει ότι έκανε κάτι λάθος και για να αποφύγει την κριτική, προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του αρκετά επιθετικά. Μια τέτοια κατάσταση χαρακτηρίζεται από φράσεις όπως: «Δεν φταίω εγώ!». Ως αποτέλεσμα, ο άλλος σύντροφος απαντάει στην επίθεση που του γίνεται και σιγά σιγά η σχέση οδηγείται στο τέλος.

Πώς να το διορθώσεις;

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερο να αναλαμβάνεις την ευθύνη της δικής σου συμπεριφοράς και να εκμεταλλευτείς την κατάλληλη στιγμή, για να ζητήσεις συγγνώμη. Έτσι δεν θα σπαταλήσεις χρόνο σε καυγάδες, οι οποίοι οδηγούν την σχέση σου στην καταστροφή.

Αποφυγή Συγκρούσεων

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τον λάθος δρόμο και πολλές φορές παραπονιούνται και γκρινιάζουν μέσα στην σχέση τους, προκαλώντας συνεχείς συγκρούσεις. Εναλλακτικά, αγνοούν το σύντροφό τους με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Πώς να το διορθώσεις;

Μην προσπαθείς να ξεφύγεις από τα συναισθήματά σου. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τα συζητήσεις με τον σύντροφό σου, χωρίς εντάσεις και χωρίς να προσπαθήσεις να προκαλέσεις διαφωνία μαζί του. Προσπάθησε να λύσεις το πρόβλημα ειρηνικά, γιατί αν δεν το κάνεις και το κρατήσεις μέσα σου, τότε θα προκαλέσεις φθορά στη σχέση σου.

Διαβάστε επίσης:

Δες ποια χαρακτηριστικά οδηγούν την σχέση σου σε αδιέξοδο και άλλαξέ τα

Photos:Paramount Pictures, Universal Pictures, 20th Century Fox

The post Δες ποιες συμπεριφορές θα σε οδηγήσουν σίγουρα στον χωρισμό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα