Αποχωρούν αντάρτες κι άμαχοι απ’ το Χαλέπι

20:04 13/12/2016 - Πηγή: iPop

Συμφωνία επετεύχθη προκειμένου να αποχωρήσουν οι αντάρτες και οι άμαχοι απ’ το Χαλέπι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στελέχη των ανταρτικών οργανώσεων, οι ίδιοι συμφώνησαν με την Ρωσία να εκκενωθεί το κομμάτι του ανατολικού Χαλεπίου που ελέγχεται απ’ τους ίδιους. Η εκκένωση του Χαλεπίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Εκπρόσωπος αντάρτικης οργάνωσης σημείωσε ότι η συμφωνία προβλέπει την εκκένωση του τμήματος του ανατολικού Χαλεπίου απ’ τους αντάρτες που έχουν απομείνει αλλά

και τους αμάχους που παραμένουν εγκλωβισμένοι.

H Ρωσία ανακοίνωσε ότι αναστέλει όλες τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο Χαλέπι, ενώ η συριακή Κυβέρνηση απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της περιοχής.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε μάλιστα νωρίτερα κι απ’ τον εκπρόσωπο της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν.

Ο πρόεδρος του τοπικού δημοτικού συμβουλίου σημείωσε σχετικά με την συμφωνία ότι «δεν αποτελεί την καλύτερη λύση, αλλά είναι η λιγότερο άσχημη λύση που μπορούσε να βρεθεί υπό τις παρούσες συνθήκες».

310.000 νεκροί απ’ τον εμφύλιο στην Συρία

Την ίδια στιγμή σοκάρουν οι αριθμοί των νεκρών απ’ τον εμφύλιο στην Συρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 310.000, ανάμεσα στους οποίους είναι 90.000 άμαχοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την οργάνωση:

53.000 είναι οι νεκροί αντάρτεςΠερισσότεροι από 100.000 είναι φιλοκυβερνητικοί μαχητές55.000 είναι οι τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν

The post Αποχωρούν αντάρτες κι άμαχοι απ’ το Χαλέπι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα