Απλές συμβουλές για να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου ενόψει του Χειμώνα

17:11 17/9/2021 - Πηγή: iPop

Η μύτη “τρέχει”. Ο βήχας είναι ξηρός. Το φτέρνισμα πάει κι έρχεται. Με λίγα λόγια η αρρώστια σου χτυπά την πόρτα. Για να μη φτάσεις σε αυτό το σημείο, λοιπόν, ξέρεις, στο στάδιο που νιώθεις ερείπιο σκέτο, πρέπει να δώσεις μια ώθηση στον ανοσοποιητικό σου σύστημα. Πώς να τονώσεις το ανοσοποιητικό σύστημα σου;

Ξέρεις ποιος δεν αρρωσταίνει ποτέ; Αυτός που ή έχει απ’ τη φύση του πολύ γερό ανοσοποιητικό ή φροντίζει να το ενισχύει όλο το χρόνο!

Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου, εκτός απ’ την καλή διατροφή, και να μην καταλήξεις με χαρτομάντιλα και σιρόπι

για το βήχα.

Πώς να τονώσεις το ανοσοποιητικό σύστημά σου;

Πες “ναι” στα προβιοτικά

Τα 2/3 του ανοσοποιητικού συστήματος βρίσκονται στο πεπτικό σύστημα, σύμφωνα με τον Dr. Leo Galland. Τα προβιοτικά είναι υγιή βακτήρια που διατηρούν τη σωστή λειτουργία του εντέρου. Βοηθούν επίσης, τα λευκά αιμοσφαίρια να αναγνωρίζουν τους εισερχόμενους ιούς ανεξάρτητα απ’ το που έρχονται.

Κράτα το άγχος υπό έλεγχο

Όταν αγχώνεσαι το σώμα σου αντιδρά σαν να δέχεται επίθεση. Αυτή η αντίδραση μπορεί να είναι χρήσιμη βραχυπρόθεσμα. Τα αντισώματα ανεβαίνουν και το σώμα παράγει κορτιζόλη, η οποία αρχικά καταπολεμά τη φλεγμονή. Αλλά με το υπερβολικά πολύ άγχος, η κορτιζόλη καταστέλλει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού. Προσπάθησε να ελέγξεις το άγχος σου για το καλό της υγείας σου!

Κορονοϊός, γρίπη ή κρυολόγημα; Δες τις διαφορές στα συμπτώματα

Πλύνε και στέγνωσε

Οι ιοί της γρίπης μπορούν να ζήσουν μέχρι και 30 λεπτά στο δέρμα σου, οπότε αν έχεις αγγίξει κάποιον που είναι άρρωστος ξέρεις τι πρέπει να κάνεις! Να πλυθείς και στη συνέχεια να στεγνώσεις καλά τα χέρια σου. Οι ιοί ευδοκιμούν επίσης σε κρύες επιφάνειες, όπως είναι τα ντουλάπια, γι’ αυτό το αντισηπτικό θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος.

Κάνε ένα βήμα πίσω

Όταν κάποιος που είναι άρρωστος φτερνίζεται, βήχει ή μιλάει τότε μολυσμένα σταγονίδια ταξιδεύουν στον αέρα. Γι’ αυτό και πρέπει να κρατήσεις την απόστασή σου και να ανοίξεις ένα παράθυρο!

Οι χρυσοί κανόνες είναι: Να τρως σωστά και καλά προκειμένου να παίρνεις όλα τα απαραίτητα στοιχεία, να πίνεις πολύ νερό και να κοιμάσαι καλά! Λίγο,πολύ τα ξέρεις αλλά κάπου τα ξεχνάς στην πορεία…

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Απλές συμβουλές για να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου ενόψει του Χειμώνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απλές, Χειμώνα,aples, cheimona