Λαχταριστό γεμιστό κοτόπουλο με μπρόκολο και μυρωδικά για να γλείφεις και τα δάχτυλά σου

16:05 17/9/2021 - Πηγή: iPop

Οι συνταγές με κοτόπουλο, είτε είναι κοκκινιστό, είτε λεμονάτο, είτε αλά κρεμ, τις αγαπάμε. Σήμερα, όμως, φτιάχνουμε γεμιστό κοτόπουλο για όλους!

Γεμιστό κοτόπουλο με μπρόκολο και μυρωδικά που θα λατρέψεις και θα θέλεις να φτιάχνεις συχνά πυκνά. Είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που σίγουρα θα σε αφήσει ικανοποιημένο!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:3
μεγάλα στήθη κοτόπουλουΑλάτιΠιπέρι1 1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου1/4 κουταλάκι της σούπας πάπρικα1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπρόκολο1/2 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά, κομμένη1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα2 κουταλιές της σούπας λάδιΠώς θα φτιάξεις το γεμιστό κοτόπουλο;Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210 βαθμούς.Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και 1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου στο κοτόπουλο και από τις δύο μεριές.Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε στη μέση το στήθος κοτόπουλο αλλά όχι από άκρη σε άκρη. Το κόβουμε ίσα ίσα για να χωρέσει τη γέμιση.Για τη γέμιση, βάζουμε το μπρόκολο σε ένα πιάτο με δύο κουταλιές νερό.Το καλύπτουμε με ένα περιτύλιγμα κατάλληλο και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.Σουρώνουμε αν έχει νερό. Στο ίδιο πιάτο προσθέτουμε την πιπεριά, το τυρί, την μαγιονέζα την υπόλοιπη σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι.Ανακατεύουμε πολύ καλά και τη συνέχεια διαχωρίζουμε τη γέμιση για όλα τα στήθη.Γεμίζουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε στον φούρνο με λίγο λάδι στο ταψί για να μην κολλήσει. Ψήνουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, αφαιρούμε από τον φούρνο και απολαμβάνουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Λαχταριστό γεμιστό κοτόπουλο με μπρόκολο και μυρωδικά για να γλείφεις και τα δάχτυλά σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαχταριστό,lachtaristo