Απλές αλλά θαυματουργές ασκήσεις για να δυναμώσεις το σώμα σου

18:26 8/3/2017 - Πηγή: iPop

Η γυμναστική δεν είναι μόνο απαραίτητη σε κάποιον, ο οποίος προσπαθεί να χάσει κιλά. Η γυμναστική μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό τρόπο να νιώσεις υγιής και δυνατός στην καθημερινότητά σου.

Μ’ αυτές τις ασκήσεις θα δυναμώσεις το σώμα σου και θα δώσεις ενέργεια στη μέρα σου:

Γύμνασε τα χέρια σου, χρησιμοποιώντας ένα σκοινί

Τι μπορείς να κάνεις με αυτό; Στάσου με τα πόδια σου στο άνοιγμα των ώμων και το κεφάλι σου προς τα εμπρός. Κράτησε μια ζώνη αντίστασης μπροστά σου. Τράβηξε τη ζώνη προς τα έξω φέρνοντας μπροστά τις ωμοπλάτες σου, έτσι ώστε η ζώνη να αγγίζει το στήθος σου.

Σιγά-σιγά επέστρεψε στην αρχική σου θέση φέρνοντας τα χέρια σου στο ύψος των ματιών. Η κίνηση αυτή θα πρέπει να γίνεται αργά και υπό έλεγχο. Επαναλάβετε για 8-10 φορές.

Ασκήσεις ενδυνάμωσης των ώμων

Kράτησε το σκοινί κάτω από τα πόδια σου, στο άνοιγμα των ώμων. Οι ώμοι θα πρέπει να είναι πίσω, η σπονδυλική στήλη ίσια και το κεφάλι προς τα εμπρός. Σήκωσε τα χέρια σου προς τα πάνω. Στη συνέχεια κατέβασε το σκοινί στα πόδια σου. Επέστρεψε το σκοινί στην αρχική του θέση. Επανάλαβε την άσκηση 8-10 φορές.

Push-Ups με την βοήθεια ενός σκοινιού

Πάρε τη θέση που θα έπαιρνες για να ξεκινήσεις κανονικά τα push-ups, τοποθετώντας τα πόδια σου ίσια πίσω. Τοποθέτησε τη ζώνη αντίστασης πίσω σου, ώστε να βρίσκεται κατά μήκος μέσα από την πλάτη σου. Στη συνέχεια, κράτησε πατημένο το σκοινί με τα χέρια σου, έτσι ώστε κάθε αντίχειρας να είναι μέσα σε κάθε άκρο του σκοινιού. Ξεκίνησε να κάνεις push-ups, κρατώντας το σώμα σου σε μια ευθεία γραμμή. Επαναλάβετε για 8-10 φορές.

Γύμνασε τα πόδια σου με τη βοήθεια του σκοινιού

Τοποθέτησε τη ζώνη αντίστασης γύρω από τους αστραγάλους σου και πάρε μια push-up θέση με τα χέρια σου στο άνοιγμα των ώμων, και τα ισχία να ευθυγραμμίζονται με την πλάτη σου. Τέντωσε και τα δύο πόδια μέχρι τα πλευρά σου, μέχρι να αισθανθείς ένα τέντωμα στους γλουτούς σου. Φέρε τα πόδια σου πίσω στην αρχική τους θέση. Επανάλαβε για 8-10 φορές.

Διαβάστε επίσης:

Μάθε τα οφέλη της γυμναστικής κι άλλαξε τη ζωή σου

The post Απλές αλλά θαυματουργές ασκήσεις για να δυναμώσεις το σώμα σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα