Απάντηση Καμμένου σε Çavuşoğlu: «Ας πατήσουν το πόδι τους στα Ίμια, να δούμε πώς θα φύγουν μετά»

09:58 26/2/2017 - Πηγή: iPop

Σκληρή απάντηση έδωσε ο Πάνος Καμμένος στις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Mevlüt Çavuşoğlu, σχετικά με τα Ίμια. «Ας πατήσουν το πόδι τους στα Ίμαι, να δούμε πως θα φύγουν μέτα» σχολίασε ο υπ. Εθνικής Άμυνας.

«Δεν πρέπει να ανησυχεί ο ελληνικός λαός. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε άριστη κατάσταση, με πολύ υψηλό ηθικό και είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση με ηρεμία, με σωφροσύνη

αλλά και με αποφασιστικότητα» δήλωσε ο κ. Καμμένος στον ΣΚΑΪ αναφερόμενος στον νεο κύκλο εντάσεων που προκλήθηκε μετά από δηλώσεις του Çavuşoğlu ο οποίος απαντούσε στον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά.

Ο Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στην άγρια πρόκληση ανήμερα της κρίσης των Ιμίων, τότε που μία τουρκική πυραυλάκατος είχε παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα, δήλωσε πως ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να αποβιβαστεί στα Ίμια καθώς η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ χρησιμοποιώντας αυτό σαν πάτημα επιτέθηκε στην Ελληνική πλευρά λέγοντας πως «αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει». Το ελληνικό ΥΠΕΞ λίγες ώρες αργότερα δημοσίευσε μία ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως «Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί».

Άμα θέλουν, να δούμε. Θα πατήσουν, μετά θα φύγουν από εκεί…; Να δω πως θα φύγουν μετά…

«Θα πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Τσαβούσογλου ότι Πρωθυπουργός δεν είναι ο κ. Σημίτης αλλά ο κ. Τσίπρας, υπουργός Εξωτερικών δεν είναι ο κ. Πάγκαλος-ο οποίος είχε τη θεωρία για τις σημαίες που τις παίρνει ο αέρας- αλλά ο κ. Κοτζιάς και υπουργός Εθνικής Άμυνας εγώ. Δεν υπάρχει λοιπόν τέτοιο θέμα, να πατήσει σε ελληνικό νησί ο κ. Çavuşoğlu ή οποιοσδήποτε λάβει τέτοια εντολή. Θα αντιμετωπιστεί άμεσα. Η πολιτική των Σημίτη και Πάγκαλου, που προσφάτως πέρασε και στη ΝΔ, έχει παρέλθει χωρίς επιστροφή» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

Ο υποργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος τόνισε πως η Ελλάδα δεν θα κάνει βήμα πίσω στα κυριαρχικά της δικαιώματα σε καμία περίπτωση και υπογράμμισε πως στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ «οι αέρηδες δεν παίρνουν σημαίες, τις σημαίες τις υπερασπιζόμαστε μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μας. Για εμάς λογικές Πάγκαλου και Σημίτη δεν υπάρχουν, τελείωσαν, πέθαναν».

The post Απάντηση Καμμένου σε Çavuşoğlu: «Ας πατήσουν το πόδι τους στα Ίμια, να δούμε πώς θα φύγουν μετά» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα