Απαγόρευση της μαντήλας σε χώρους εργασίας αποφάσισε το Δικαστήριο της ΕΕ

12:32 14/3/2017 - Πηγή: iPop

Το Δικαστήριο της ΕΕ αποφάσισε την απαγόρευση εμφανών θρησκευτικών συμβόλων στους χώρους εργασίας. Σύμφωνα, με την απόφαση οι εργοδότες θα έχουν το δικαίωμα να απαγορεύουν στους υπαλλήλους τους να φορούν εμφανή θρησκευτικά σύμβολα στους χώρους εργασίας τους.

Με αφορμή περιστατικά, τα οποία σημειώθηκαν σε Γαλλία και Βέλγιο, όπου δύο εργαζόμενες αρνήθηκαν να βγάλουν τις μαντήλες τους, ενώ βρίσκονταν στον χώρο εργασίας του και απολύθηκαν, δημιουργήθηκε αυτή η απόφαση. Μάλιστα, αυτή είναι

η πρώτη απόφαση του Δικαστηρίου σχετικά με την ισλαμική μαντήλα στον χώρο εργασίας.

Τι αναφέρει το Δικαστήριο της ΕΕ;

Ένας εσωτερικός κανόνας μίας επιχείρησης που απαγορεύει στους εργαζόμενους να φορούν εμφανή πολιτικά, φιλοσοφικά και θρησκευτικά σύμβολα, δεν συνιστά ευθεία διακριτική μεταχείριση.

Ωστόσο, απουσία τέτοιου κανόνα, η βούληση ενός εργοδότη να λάβει υπ΄όψιν τις επιθυμίες ενός πελάτη σύμφωνα με τις οποίες αυτός δεν θέλει πλέον να του παρέχονται υπηρεσίες από εργαζόμενη που φορά ισλαμική μαντήλα δεν μπορεί να θεωρηθεί επαγγελματική προϋπόθεση δυνάμενη να αποκλείσει την ύπαρξη δυσμενούς διάκρισης.

Μια τέτοια κίνηση θα προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις από τους μουσουλμάνους, καθώς δεν αποδέχεται και δεν σέβεται σε καμία περίπτωση την θρησκεία ενός λαού, ο οποίος οφείλει να ακολουθήσει όσα αυτή αναφέρει.

Η απόφαση αυτή δεν έχει προς το παρόν προκαλέσει κάποιο άλλο επεισόδιο, ενδεχομένως, όμως, να υπάρξουν παρεμβάσεις, αφού λειτουργεί ενάντια στους κανόνες που επιβάλλονται από την ισλαμική θρησκεία.

Διαβάστε επίσης:

Η αθλητική μαντήλα για τις μουσουλμάνες είναι πια γεγονός (Photos-Video)

The post Απαγόρευση της μαντήλας σε χώρους εργασίας αποφάσισε το Δικαστήριο της ΕΕ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα