Αντιμετώπισε άμεσα τον πονοκέφαλο με απλά κόλπα

20:29 1/3/2017 - Πηγή: iPop

O πονοκέφαλος είναι σίγουρα ένα αρκετά ενοχλητικό συναίσθημα, μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα και να σε εμποδίσει σε όσα θέλεις να κάνεις ή να δημιουργεί προβλήματα στην αποδοτικότητά σου στην δουλειά. Όπως και να έχει υπάρχουν τρόποι, με τους οποίους μπορείς άμεσα να αντιμετωπίσεις τον πονοκέφαλο και να φτιάξεις την διάθεσή σου.

Μασάζ

Για προσωρινή ανακούφιση, δοκίμασε να τρίψεις τους κροτάφους σου ή να βάλεις κάποιον να σου κάνει λίγο μασάζ στον λαιμό, την πλάτη, το κεφάλι ή τον ώμο.

Σε μια μικρή μελέτη, τα άτομα με ημικρανίες,

οι οποίοι είχαν έξι εβδομαδιαίες συνεδρίες για μασάζ, είχαν λιγότερο συχνές ημικρανίες και καλύτερο ύπνο κατά τη διάρκεια των εβδομάδων που έκαναν μασάζ.

Αερόβια γυμναστική

Ακούγεται περίεργο και όμως είναι δυνατόν. Η αερόβια γυμναστική μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ισχυρού πονοκεφάλου. Η τακτική αερόβια άσκηση, όπως και το έντονο περπάτημα, η ποδηλασία ή η κολύμβηση, μπορούν να μειώσουν την ένταση της ημικρανίας και τη συχνότητα της, σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Πόνου.

Σε μια μικρή μελέτη στο περιοδικό Πονοκέφαλος, ασθενείς οι οποίοι δεν αθλούνταν τακτικά, είχαν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν πονοκέφαλο.

Διαλογισμός

Διάφορες τεχνικές διαλογισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ώστε να εστιάσει κάποιος την προσοχή του σε κάτι άλλο και να καθαρίσει το μυαλό από περισπασμούς, όπως ο χρόνιος πόνος. Έτσι, θα καταφέρεις να αντιμετωπίσεις άμεσα τα συμπτώματα του πονοκεφάλου.

Yoga

H yoga συνδυάζει φυσικές στάσεις, ασκήσεις αναπνοής και διαλογισμό για να ενισχύσει τη χαλάρωση και την ισορροπία του νου, το σώμα και το πνεύμα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για τη συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική.

Ασκήσεις χαλάρωσης

Βαθιά αναπνοή, χαλαρωτική μουσική και άλλες δραστηριότητες που μπορεί να σε χαλαρώσουν, μπορούν να βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τον ισχυρό πονοκέφαλο. Πρόσθετη έρευνα είναι απαραίτητη, ωστόσο.

Μια μελέτη 90 ατόμων με τάσεις για πονοκέφαλο, διαπίστωσε ότι η εκπαίδευση χαλάρωσης και βελτίωσης του ύπνου, βοήθησε στην αντιμετώπιση των συχνών συμπτωμάτων πονοκεφάλου.

Διαβάστε επίσης:

7 παράξενοι τρόποι να φύγει ο πονοκέφαλος χωρίς ασπιρίνη

Photos: Getty

The post Αντιμετώπισε άμεσα τον πονοκέφαλο με απλά κόλπα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα