Αντηλιακό: Βάζεις πριν πας στην παραλία… Αλλά πόσο συχνά το ανανεώνεις;

18:31 15/7/2022 - Πηγή: iPop

Τους καλοκαιρινούς μήνες όλοι μας θέλουμε να είμαστε την περισσότερη ώρα σε μια παραλία κάτω από τον ήλιο ή μέσα στη θάλασσα. Τις περισσότερες φορές όμως είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο χωρίς να έχουμε την απαιτούμενη προστασία, αγνοώντας τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας. Το πιο σημαντικό όπλο για να προστατευτούμε από τον ήλιο είναι η σωστή χρήση αντηλιακού πριν και κατά την διάρκεια που βρισκόμαστε σε μέρη με μεγάλη έκθεση στον ήλιο.

Αντηλιακό: Πρέπει να το φοράμε και γιατί; Πώς να διαλέξεις το σωστό!

Η χρήση του αντηλιακού

Το γεγονός ότι πολλοί από εμάς, ενώ

γνωρίζουμε την σημασία της χρήσης αντηλιακού για την προστασία του δέρματος από τον ήλιο, αμελούμε την χρήση του είναι ανεπίτρεπτο. Με την σωστή χρήση του αντηλιακού, μπορούμε να αποφύγουμε σοβαρές βλάβες στο δέρμα μας και το πιο σημαντικό να προστατευτούμε από τον καρκίνο του δέρματος που μπορεί να μας προκαλέσει ο ήλιος.

Το σημαντικό λοιπόν είναι να βάζουμε αντηλιακό με τον μέγιστο δείκτη προστασίας κατά την διάρκεια όλης της ημέρας που βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο. Ακόμα θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε την χρήση του αντηλιακού ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά με το σωστό τρόπο.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιούμε το αντηλιακό;

Το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι το πότε πρέπει να χρησιμοποιούμε το αντηλιακό. Αρχικά θα πρέπει να ξεκινήσουμε με το δεδομένο ότι θα πρέπει να βάζουμε αντηλιακό σώματος και προσώπου πριν βγούμε από το σπίτι. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους δερματολόγους, η χρονική περίοδος που συνίσταται για την εφαρμογή του αντηλιακού είναι 15 έως 30 λεπτά πριν βγούμε έξω στον ήλιο, διότι τόσο χρόνο χρειάζεται για να απορροφηθεί από το δέρμα μας.

Γιατί πάντα (κακώς) ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό σε αυτό το σημείο;

Η επανεφαρμογή του αντηλιακού

Σημαντικό είναι όση ώρα είμαστε έξω σε μέρος χωρίς σκιά, να έχουμε προστασία στο δέρμα μας. Πολλές φορές επειδή βάζουμε μια φορά αντηλιακό έχουμε την εντύπωση ότι η προστασία του διαρκεί για αρκετές ώρες με αποτέλεσμα να μην επαναλαμβάνουμε την χρήση του. Οι ειδικοί λοιπόν υποστηρίζουν ότι καλό είναι να βάζουμε αντηλιακό στο σώμα μας και στο πρόσωπο μας κάθε 2 ώρες αν είμαστε στον ήλιο και κάθε 1 ώρα όταν βρισκόμαστε μέσα και έξω από το νερό, διότι έτσι υπάρχει μεγαλύτερη προστασία. Αν περνάμε την περισσότερη ώρα μέσα στο νερό, η εφαρμογή του αντηλιακού κάθε 2 ώρες δεν θα μας προστατέψει και θα μας προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Παράλληλα, για να αποφύγουμε το φως του ήλιου και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σίγουροι για την προστασία μας μπορούμε να φοράμε και ένα καπέλο.

PexelsΔιαφορετικοί τύποι αντηλιακών

Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το αντηλιακό που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τον κατάλληλο τύπο. Για παράδειγμα, αν σκοπεύουμε να είμαστε σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία χωρίς να θέλουμε να βραχούμε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα αντηλιακό που να είναι για την συγκεκριμένη χρήση. Αντίστοιχα, αν θέλουμε να περάσουμε την περισσότερη ώρα στη θάλασσα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα αδιάβροχο αντηλιακό ώστε να έχουμε επαρκή προστασία. Επίσης είναι σημαντικό να προσθέσουμε ότι το κάθε αντηλιακό έχει συγκεκριμένες οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για την σωστή χρήση του με σκοπό να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή προστασία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αντηλιακό: Βάζεις πριν πας στην παραλία… Αλλά πόσο συχνά το ανανεώνεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα