Άνοιξε η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου- Κακοκαιρίας συνέχεια με έντονα προβλήματα σ΄όλη τη χώρα

17:44 7/1/2017 - Πηγή: iPop

Άνοιξε το απόγευμα του Σαββάτου η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου η οποία λίγες ώρες νωρίτερα είχε κλείσει για λόγους ασφαλείας. Οι υπεύθυνοι της γέφυρας επισημαίνουν, πως η εξέλιξη των καιρικών συνθηκών θα παρακολουθείται στενά έτσι ώστε αν χρειαστεί να ληφθούν εκ νέου προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια οδηγών και επιβατών. Την ίδια στιγμή, πανικός επικρατεί σ΄όλη τη χώρα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και του χιονιά.

Η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου τονίζουμε, πως άνοιξε λίγο πριν από τις 5:00 το απόγευμα και δόθηκαν πάλι στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της, τα οποία είχαν κλείσει

λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.

Παγετός σ΄όλη τη χώρα:

Κύμα ψύχους πλήττει όλη τη χώρα με το θερμόμετρο να δείχνει κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές. Παράλληλα, χιόνια έχουν πέσει ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Προβλήματα,εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο της Αττικής αφού η λεωφόρος Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ, παραμένει κλειστή από την Παρασκευή το βράδυ.

Τονίζουμε, πως επίσης η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης και συγκεκριμένα από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου, αλλά και στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας – Θήβας, από το ύψος των Βιλίων. Επίσης, προβλήματα παρατηρούνται και στη Θεσσαλονίκη, με την αστυνομία να έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου.

Βούλιαξε στο χιόνι ο καταυλισμός της Μόριας:

Συνθήκες πολικού ψύχους επικρατούν στον καταυλισμό της Μόριας όπου και ζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι σκηνές του καταυλισμού θάφτηκαν στα χίονια και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ έβαλε τέντες με στόχο να τους προστατεύσει όσο πιο πολύ μπορούσε.

Τονίζουμε, πως σωτήριες αποδείχθηκαν οι καντίνες οι οποίες βρίσκονται κοντά στον καταυλισμό όπου πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώθηκαν για να ζεσταθούν.

Οι αρμόδιες Αρχές έχουν προχωρήσει σε απεγκλωβισμούς δεκάδων πολιτών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και ασφαλείς χώρους. Μόλις τις τελευταίες 16 ώρες, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δυνάμεις της Πυροσβεστικής΄έχει χρειαστεί να μεταφέρουν δεκάδες νεφροπαθείς για αιμοκάθαρση στη Χίο και τη Λέσβο, καθώς και να απεγκλωβίσουν αρκετούς πολίτες στη Χίο, τη Λήμνο, τη Λακωνία, την Εύβοια και άλλες περιοχές.

Τονίζεται πως χωρίς πρόσβαση σε νερό έχουν μείνει τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι της Αλοννήσου λόγω προβλημάτων στο δίκτυο ύδρευσης.

Διαβάστε επίσης:

Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας σ΄όλη τη χώρα

The post Άνοιξε η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου- Κακοκαιρίας συνέχεια με έντονα προβλήματα σ΄όλη τη χώρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα