Ενήμερο το Βερολίνο για τις σχέσεις του Amri με το Ισλαμικό Κράτος

17:32 7/1/2017 - Πηγή: iPop

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον Τυνήσιο, Anis Amri, που σκόρπισε τον πανικό στo Βερολίνο και στέρησε τη ζωή σε 12 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Μαρόκο και Τυνησία είχαν ενημερώσει το Βερολίνο για τον μακελάρη.

Συγκεκριμένα, γείτονες του Amri που πέθανε στο Μιλάνο από τα πυρά της αστυνομίας, αλλά και

οι μυστικές υπηρεσίες Μαρόκου και Τυνησίας είχαν προειδοποιήσει τις γερμανικές Αρχές για σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος.

Η γερμανική εφημερίδα «Neue Ruhr Zeitung» σε σχετικό της άρθρο υποστηρίζει πως οι Αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας γνώριζαν τουλάχιστον έναν χρόνο πριν την πολύνεκρη επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου ότι ο Τυνήσιος δράστης είχε σχέση με τον ISIS.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται, πως οι συγκάτοικοί του στο κατάλυμα προσφύγων της πόλης Έμεριχ της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας τον είχαν καταγγείλει τον Δεκέμβριο του 2015 στην τοπική Υπηρεσία Αλλοδαπών.

Παράλληλα, από την πλευρά του ο διευθυντής της Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος του ιδίου κρατιδίου, Ντίτερ Σίρμαν, τόνισε σε δηλώσεις του πως η υπηρεσία του είχε λάβει πληροφορίες από μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου και της Τυνησίας σχετικά με τη δράση του Amri.

Μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2015 ένας από τους γείτονες του είχε καταγγείλει στις γερμανικές αρχές πως ο νεαρός άνδρας είχε στο κινητό του φωτογραφίες μαυροντυμένων αντρών του Ισλαμικού Κράτους με Καλάσνικοφ.

photo:Le Soir

The post Ενήμερο το Βερολίνο για τις σχέσεις του Amri με το Ισλαμικό Κράτος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα