Άνοιξαν οι κάλπες στην Γαλλία για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών

09:39 11/6/2017 - Πηγή: iPop

Άνοιξαν οι κάλπες στην Γαλλία για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στις 08:00 και θα κλείσουν στις 20:00. Ο Emanuel Macron επιδιώκει την απόλυτη πλειοψηφία εδρών στην Εθνοσυνέλευση, έτσι ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει χωρίς εμπόδια.

Οι 577 βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης, θα εκλεχθούν από τους ψηφοφόρους όπου έντεκα από τους οποίους εκπροσωπούν τους Γάλλους οι οποίοι διαμένουν στο εξωτερικό. Αν κανένας από τους υποψήφιους μιας περιφέρειας δεν ξεπεράσει

το 50% στον πρώτο γύρο, τότε ταυτόχρονα ο πρώτος και ο δεύτερος σε ψήφους περνούν στο δεύτερο γύρο των εκλογών ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου και θα κερδίσει όποιος κερδίσει την πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τις περισσότερες έρευνες ο Macron δεν θα δυσκολευτεί να κερδίσει την αυτοδυναμία.

O υφυπουργός νέων τεχνολογιών, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του εκδήλωσης στο βόρειο Παρίσι, όπου είναι υποψήφιος είπε ότι:

Θέλουμε μεγάλη πλειοψηφία για να μπορέσουμε να μεταμορφώσουμε τη Γαλλία τα πέντε επόμενα χρόνια

Όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις το 30% των ψήφων πάει στο κόμμα του Macron En Marche και τους κεντροδεξιούς συμμάχους του από το κόμμα Modem.

Επίσης το συντηρητικό κόμμα «Οι Ρεπουμπλικάνοι» λαμβάνει σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις περίπου το 20%, ενώ το ακροδεξιό κόμμα «Εθνικό Μέτωπο» δεν λαμβάνει πάνω από 17%.

Οι απώλειες για τους Σοσιαλιστές, θα είναι μεγάλες συγκριτικά με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

«Δεν πρέπει να έχουμε ένα μονοπωλιακό κόμμα» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός, ζητώντας την ψήφο των πολιτών για να είναι αρκετά μεγάλη η αντιπολίτευση στην Εθνοσυνέλευση.

Παράλληλα, η ίδια επιβίωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος το οποίο κυβέρνησε τη χώρα τα προηγούμενα πέντε χρόνια βρίσκεται σε κίνδυνο με τις προβλέψεις να του δίνουν σχεδόν 15 με 30 έδρες από τις 284 που είχαν μέχρι σήμερα.

Κινδυνεύει επίσης η ενότητα των Ρεπουμπλικάνων, που αν και οι δημοσκοπήσεις τους δίνουν τη δεύτερη θέση, είναι διχασμένοι σχετικά με το αν πρέπει να στηρίξουν τον Μακρόν ή όχι.

Παράλληλα το Εθνικό Μέτωπο της Marine Le Pen, το οποίο έλαβε χαμηλότερο ποσοστό από αυτό που αναμενόταν στις προεδρικές εκλογές, ενδεχομένως να μην φτάσει τον στόχο σχηματισμού κοινοβουλευτικής ομάδας, γεγονός που προϋποθέτει συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών, όμως αναμένεται να πάει καλύτερα από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές όπου είχαν εκλεγεί δύο βουλευτές του.

The post Άνοιξαν οι κάλπες στην Γαλλία για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα