Αυτές είναι οι ακραίες απόψεις του κόμματος που θα συνεργαστεί η Τheresa May

20:54 10/6/2017 - Πηγή: iPop

Εξαιτίας της αποτυχίας να εξασφαλίσει η Theresa May αυτοδυναμία στις βρετανικές εκλογές, η πρωθυπουργός δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι θα βασιστεί στη βοήθεια των «φίλων» της του βορειοϊρλανδικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP).

Αυτό, όμως, που δεν γνωρίζαμε μέχρι στιγμής είναι οι ακραίες συντηρητικές απόψεις που υποστηρίζει το κόμμα DUP.

Πιο συγκεκριμένα, το συντηρητικό DUP τάσσεται υπέρ της ένωσης της Βρετανίας και υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε και αυτό ίσως βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία της Βρετανίας.

Οι

άλλες απόψεις, όμως, που υποστηρίζουν τα στελέχη του κόμματος έχουν δεχτεί πολλές φορές επικρίσεις από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η επικεφαλής του DUP, Arlene Foster, πιο συγκεκριμένα τάσσεται κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων και των αμβλώσεων, οι οποίες είναι, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, παράνομες στην Βόρειο Ιρλανδία.

Παρά όμως αυτές τις συντηρητικές απόψεις που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αρνητικές κριτικές έχουν δεχτεί και κάποιες απόψεις σε θέματα Παιδείας, τις οποίες είχε εκφράσει ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος, Mervyn Storey, ο οποίος είχε προτείνει να διδάσκεται το μάθημα της επιστήμης και της θεωρίας της εξέλιξης μαζί με τη θεωρία της δημιουργίας του κόσμου από τον Θεό.

Τέλος, o Trevor Clarke, στέλεχος του κόμματος δέχτηκε κριτική, μετά από δηλώσεις του τον Δεκέμβρη ότι δεν ήξερε ότι ο ιός HIV μεταδίδεται σε ετεροφυλόφιλους και χρειάστηκε να του το εξηγήσει μία φιλανθρωπική οργάνωση.

Διάβασε επίσης:

Παραιτήθηκαν οι στενοί συνεργάτες της Theresa May

The post Αυτές είναι οι ακραίες απόψεις του κόμματος που θα συνεργαστεί η Τheresa May appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα