Ανοικτά μαγαζιά με εκπτώσεις και…απεργίες

09:40 16/7/2017 - Πηγή: iPop

Σήμερα, Κυριακή 16 Ιουλίου, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά. Αυτό προκαλεί αναταραχές στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) η οποία απαντά με 24ωρη πανελλαδική απεργία. Απεργιακή συγκέντρωση θα λάβει χώρα στην Ερμού στις 10 π.μ..

Αντίθετη προς την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Στο κλίμα αυτό η ΓΣΕΕ και η Ενωση

Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας καλούς τους εργαζόμενους να απέχουν από τις εργασίες τους και τους καταναλωτές να ταχθούν στο πλευρό τους με το σύνθημα «Κυριακή κλειστά! Δεν ψωνίζω – δεν δουλεύω!».

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, τα μαγαζιά θα μπορούν να παραμείνουν ανοικτά σε ορισμένες περιοχές όλες τις Κυριακές της θερινής περιόδου, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Η απόφαση αυτή αφορά τον Δήμο Αθήνας, το παραλιακό μέτωπο, το αεροδρόμιο και το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η ΟΙΥΕ καλώντας τους υπαλλήλους σε απεργιακή κινητοποίηση δήλωσε:

Είναι φανερό ότι αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν, το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας θα συνεχιστεί, διότι αυτό θέλουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls, τα εκπτωτικά χωριά. Η εξυπηρέτηση του τουρισμού είναι απλώς το πρόσχημα.

Μάλιστα δήλωσε την πρόθεσή της, από κοινού με την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ να προσφύγει στο ΣτΕ μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης προκειμένου να καταργήσει στην πράξη το αντεργατικό νομοθέτημα.

Οι έμποροι δεν είναι αντίθετοι στο άνοιγμα των καταστημάτων ορισμένες Κυριακές το χρόνο. Ο νέος νόμος, όμως, αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων τις περισσότερες Κυριακές του χρόνου. Οι έμποροι συμφωνούν να εργάζονται συγκεκριμένες Κυριακές όπως η πρώτη Κυριακή της εκπτωτική περιόδου το Νοέμβριο, αυτές που είναι πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, η πρώτη εκπτωτική τον Ιανουάριο.

The post Ανοικτά μαγαζιά με εκπτώσεις και…απεργίες appeared first on iPop.

Keywords
εκπτωσεις, απεργιες, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, οιυε, απεργια, εσεε, ΓΣΕΕ, ενωση, ελλαδα, αθηνα, θεσσαλονικη, γσεβεε, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, ipop, απεργια υπα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 11 μαιου, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, θερινη ωρα, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, απεργια γσεε, ipop, γσεβεε, αεροδρομιο, εσεε, εξυπηρετηση, ερμου, εμποροι, ιστορικο, κλιμα, λειτουργια, οιυε, συγκεντρωση, τις κυριακες, ενωση, χωρα, κυριακη
Αναζητήσεις
μαγαζια ανοιχτα στην ερμου 16/7/2017 ωραριο λειτουργιας
Τυχαία Θέματα