Ανοίγουν τα σύνορα στην ΠΓΔΜ

12:16 21/1/2016 - Πηγή: iPop

Άνοιξαν τελικά την Πέμπτη, τα σύνορα στην ΠΓΔΜ για τους πρόσφυγες, τα οποία έκλεισαν το απόγευμα της Τρίτης και προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησε η διαδικασία της καταγραφής των προσφύγων και όσοι βρίσκονται εκεί δηλώνουν για που θέλουν να ταξιδέψουν και περνούν ανά δεκάδες.

Γιατί έκλεισαν τα σύνορα στην ΠΓΔΜ;

Το κλείσιμο των συνόρων, προήλθε από τις δυσκολίες διαχείρισης από πλευράς ΠΓΔΜ των

συνόρων με την Σλοβενία.

Οι αρχές της ΠΓΔΜ τόνισαν πως προχώρησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια μετά από ειδοποίηση που έλαβαν από τη Σλοβενία για την ύπαρξη σοβαρού τεχνικού προβλήματος στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Έτσι, η Σλοβενία αμέσως ζήτησε από την Κροατία, τη Σερβία αλλά παράλληλα και την ΠΓΔΜ να μην επιτρέπουν την κίνηση αμαξοστοιχιών με πρόσφυγες προς το έδαφος της μέχρι να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Στην αρχή είχε γίνει γνωστό ότι τα σύνορα θα ανοίξουν στις 6 το πρωί της Τετάρτης. Συνεχώς, η ώρα άλλαζε και έτσι τα σύνορα τελικά άνοιξαν την Πέμπτη, λίγο πριν τις 12:00.

Αξίζει να τονιστεί πως στο σημείο βρίσκονταν πάνω από 1.000 πρόσφυγες οι οποίοι διανυκτέρευσαν στην κατασκήνωση στα σύνορα της ΠΓΔΜ και ακόμα 11 λεωφορεία, τα οποία είχαν κάνει στάση στα κοντινότερα βενζινάδικα.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Ανοίγουν τα σύνορα στην ΠΓΔΜ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα