Ανοιχτά μέτωπα για την Κυβέρνηση- Συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου

10:15 13/5/2016 - Πηγή: iPop

Ακόμα και μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης πολλά θα παραμείνουν τα ανοιχτά μέτωπα για την Κυβέρνηση που βρίσκεται επί ποδός και τρέχει σε αγώνα δρόμου για τα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Στο προσκήνιο, λοιπόν, αφού δοθούν και οριστικά τα χέρια με τους δανειστές, έρχεται ξανά το προσφυγικό.

Με τα βλέμματα στραμμένα στο νέο Eurogroup:

Μετά το EuroWorking Group της Πέμπτης όπου παρουσιάστηκαν τα μέτρα ύψους 1,8 δις ευρώ από την ελληνική Κυβέρνηση

και το ΔΝΤ συνέχισε να διατηρεί αποστάσεις διότι επιθυμεί να έχει τον τελευταίο τον λόγο στα νέα μέτρα και στην ελάφρυνση του χρέους αναμένουμε όλοι το Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Στο Μαξίμου τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά την ώρα που τα βλέμματα των Βρυξελλών έχουν όλα στραφεί στην Ελλάδα.

Τι γίνεται τελικά με το ελληνικό χρέος;

Να θυμίσουμε πως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μίλησε για το χρέος χαρακτήρισε αναγκαία την ελάφρυνση του ενώ επίσης εξέφρασε την άποψη πως η ότι η Γερμανία είναι και θα παραμείνει ανοιχτή σε μια συζήτηση.

Συγκεκριμένα, ο Μάρτιν Σουλτς μιλώντας σε εκπομπή τόνισε: «Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους. Δεν μπορούμε άλλο να κόβουμε μισθούς και συντάξεις. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η Ελλάδα μέσα στο 2015 έφτασε σε πρωτογενές πλεόνασμα».

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και ο Πιτέλα:

Στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους επανήλθε για ακόμα μια φορά ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, σε μήνυμα που απέστειλε και προς το συγκυβερνών σοσιαλδημοκρατικό γερμανικό κόμμα SPD.

Χαρακτηριστικά ο Τζ. Πιτέλα τόνισε: «Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο από πλευράς μεταρρυθμίσεων. Χρειαζόμαστε ελάφρυνση χρέους και να δείξουμε αλληλεγγύη». Ενώ πριν από τις τρεις μέρες είχε επίσης πει:

«Στις 24 Μαΐου θα μπορέσουμε επομένως να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Στην Ιταλία ο Αλέξης Τσίπρας:

Βαλίτσες για Ρώμη ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός για να παραστεί στη συνάντηση με τους Ευρωπαίους πρωθυπουργούς σοσιαλιστές την ερχόμενη Παρασκευή.

Εν αναμονή του πολυνομοσχεδίου:

Η αξιολόγηση οδεύει πως κλείσιμο και το πολυνομοσχέδιο έχει ήδη ξεκινήσει να γράφεται. Στόχο του αποτελεί άλλωστε η ψήφιση του το Σάββατο 21 Μαΐου.

Αναβρασμό προκαλεί το προσφυγικό:

Επί ποδός έχει φέρει την Ευρώπη η συμπεριφορά της Τουρκίας καθώς η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας κινδυνεύει τα τιναχθεί στον αέρα.

Εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ:

Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιείται συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα έχει ως κύριο θέμα τις πολιτικές εξελίξεις που τρέχουν αλλά και τις διεργασίες με στόχο το Συνέδριο.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πραγματοποιηθεί τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Ανοιχτά μέτωπα για την Κυβέρνηση- Συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα