Ανησυχίες ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

13:48 8/3/2016 - Πηγή: iPop

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε σχετική του ανακοίνωση εκφράζει τις ανησυχίες της για την επίτευξη συμφωνίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.

Λίγο μετά την πραγματοποίηση της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως τόνισαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, έγινε μια καταρχήν συμφωνία, χωρίς ωστόσο να ληφθεί καμία ολοκληρωμένη και οριστική απόφαση, η Ύπατη

Αρμοστεία του ΟΗΕ, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, εκφράζει τις ανησυχίες της για την επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε-Τουρκίας, «η οποία περιλαμβάνει τη μαζική επανεισδοχή προσφύγων από μία χώρα σε μία άλλη, χωρίς την προστασία την οποία παρέχει σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά το Διεθνές Δίκαιο».

Σημειώνεται πως κατά τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, μεταξύ Ε.Ε -Τουρκίας, συμφωνήθηκε η εξέταση των προτάσεων της Τουρκίας σχετικά με την επανεισδοχή των παράτυπων μεταναστών, με τους Ευρωπαίους ηγέτες να δεσμεύονται πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη νέα Σύνοδο Κορυφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17/18 Μαρτίου.

Οι ηγέτες της Ε.Ε. δεσμεύτηκαν ακόμα για την επανεισδοχή προσφύγων, με την φόρμουλα 1-1, δηλαδή για κάθε Σύρο πρόσφυγα που δέχεται πίσω η Τουρκία, να υποδέχεται έναν η Ε.Ε.

Αναφερόμενη στις δεσμεύσεις της Ευρώπης, σε σχέση με τη μετεγκατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, πως οι διαδικασίες κινούνται σε εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «οι νομικές δικλείδες που αφορούν την ατομική εξέταση των αιτημάτων ασύλου πρέπει να βρίσκονται στο πνεύμα κάθε συμφωνίας για το προσφυγικό».

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Ανησυχίες ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα