Αναζητούν το ρήγμα στο πλοίο «Παναγιά της Τήνου»- Υπήρχε προειδοποίηση για την κλίση

08:03 27/4/2016 - Πηγή: iPop

Ενώ οι αρμόδιοι καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέχρι τη ρυμούλκηση του πλοίου «Παναγιά της Τήνου», το οποίο ξεκίνησε να βυθίζεται στο λιμάνι του Πειραιά από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, γίνεται γνωστό ότι το υπουργείο Ναυτιλίας είχα λάβει προειδοποίηση σχετικά με την κλίση.

Συγκεκριμένα, το ΝΑΤ φέρεται να είχε αποστείλει επιστολή στην Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου στις 18 Απριλίου στην οποία ανέφερε την κλίση

προς τα δεξιά λόγω εισροής υδάτων.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε ανάμεσα στα ναυτεργατικά σωματεία, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής (ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ), Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) , Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Η ανακοίνωση της κοινοποίησης της επιστολής αναφέρει: «Το υπουργείο Ναυτιλίας και οι υπηρεσίες του δεν έκαναν καμία ενέργεια με βάση τα καταγγελλόμενα, αντίθετα με την σημερινή εξέλιξη της βύθισης του πλοίου προστίθενται χρέη στο ΝΑΤ σε βάρος των ασφαλισμένων του».

Την ίδια στιγμή, νέα έρευνα γίνεται στο πλοίο από τους δύτες προκειμένου να εντοπιστεί το ρήγμα που προκάλεσε την εισροή υδάτων.

Το βάθος υπολογίζεται στα 8 μέτρα, όσο και το ύψος του πλοίου.

Πλωτά αντιρρυπαντικά φράγματα έχουν τοποθετηθεί στο σημείο, ενώ εκεί βρίσκονται και αντιρρυπαντικά σκάφη όπως επίσης και δύο ρυμουλκά για λόγους ασφαλείας.

The post Αναζητούν το ρήγμα στο πλοίο «Παναγιά της Τήνου»- Υπήρχε προειδοποίηση για την κλίση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα