Αναβλήθηκε σχολική εκδρομή στο Ευρωκοινοβούλιο, λόγω πρόσκλησης από την Χρυσή Αυγή

11:35 21/3/2016 - Πηγή: iPop

Μπλόκο σε εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης στο Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να βάλει το Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η εν λόγω αναβολή σημειώθηκε μετά από τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνία και της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς η πρόσκληση της εκδρομής, όπως και η χρηματοδότηση της ήταν συνδεδεμένη με τον ευρωβουλευτή

της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριο Συναδινό.

Με σχετική της, λοιπόν, ανακοίνωση η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έσπευσε να εκφράσει την «έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια για την έγκριση της επίσκεψης από τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, με τη χορηγία ευρωβουλευτή που πρόσφατα απεβλήθη του Κοινοβουλίου, για πρώτη φορά στην Ιστορία του θεσμού, εξαιτίας της ακραίας αντιδημοκρατικής έκφρασης των νεοναζιστικών του απόψεων».

Ενώ παράλληλα τόνισε:

Από την εξέταση των γεγονότων προέκυψε ότι υπήρχε ελλιπής ενημέρωση, τόσο των μαθητών, γονέων και προϊσταμένων αρχών, όσο και του ΥΠΠΕΘ, που καθιστά αναγκαία τη περαιτέρω διερεύνηση του θέματος

Όπως εν συνεχεία αναφέρει η ανακοίνωση «θα πρέπει να απεμπλακεί από τα κόμματα όλο το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τις επισκέψεις σχολείων στο Ευρωκοινοβούλιο».

Το υπουργείο Παιδείας να σημειωθεί πως δεσμεύθηκε ότι θα μεριμνήσει έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη των μαθητών σε μεταγενέστερο χρόνο και με τον ανάλογο θεσμικό τρόπο.

Στις 9 Μαρτίου, για πρώτη φορά στα χρονικά, ευρωβουλευτής εκδιώχθηκε από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, με σχετική απόφαση του προέδρου της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς. Πρόκειται για τον Έλληνα ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριο Συναδινό.

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριος Συναδινός, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με σχετική απόφαση του Μάρτιν Σούλτς. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με κεντρικό θέμα το προσφυγικό, ο Έλληνας ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, τοποθετήθηκε επί του θέματος, δηλώνοντας πως «όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες, οι Τούρκοι είναι βάρβαροι είναι βρώμικοι. Είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν».

Δείτε εδώ τι συνέβη.

The post Αναβλήθηκε σχολική εκδρομή στο Ευρωκοινοβούλιο, λόγω πρόσκλησης από την Χρυσή Αυγή appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα