Βαρύ το κατηγορητήριο για την Πόλα Ρούπα και την 25χρονη- Όσα γνωρίζουμε

13:16 6/1/2017 - Πηγή: iPop

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο σε βάρος της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, αλλά και της 25χρονης που την έκρυβε σε διαμέρισμα στο Μπραχάμι και δηλώνει επίσης μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα». Οι δύο γυναίκες θα απολογηθούν στις 14:00 την Παρασκευή, ενώ η Ρούπα έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για αρπαγή ανηλίκου και έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας με αίτημα ο γιος της να μεταβεί στην μητέρα και στην αδερφή της.

Απεργία πείνας αλλά και δίψας να θυμίσουμε

πως έχει ξεκινήσει και ο σύντροφος της και πατέρας του παιδιού τους Νίκος Μαζιώτης ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή.

Τι αναφέρει η δικογραφία και η δίωξη σε βάρος των δύο γυναικών;

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών φαίνεται πως οι δύο τους είχαν στήσει νέα τρομοκρατική οργάνωση και προετοίμαζαν τη δράση της.

Σε βάρος των δύο γυναικών ασκήθηκε δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Τα κακουργήματα είναι:Συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και ναρκωτικών με τρόπο, έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταματικές-πολιτικές δομές.Διακεκριμένη κλοπή με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Τα πλημμελήματα για τα οποία ασκήθηκε δίωξη σε βάρος των δύο γυναίκων είναι αυτά της πλαστογραφίας και της άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Μηνυτήρια αναφορά για την απαργή του γιού της:

Την Παρασκευή η Πόλα Ρούπα κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για αρπαγή ανηλίκου.

Η κατηγορούμενη η οποία συνελήφθη την Πέμπτη τονίζει, πως η Αστυνομία κρατά «όμηρο» τον 6χρονο γιος της και αρνείται να παραδώσουν την επιμέλειά του στην μητέρα και τη θεία της, όπως ζήτησε η ίδια.

Ψευδείς και ανεύθυνες χαρακτηρίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις αναφορές της Πόλας Ρούπα για την μεταχείριση του εξάχρονου γιου της από τις αρχές, μετά τη σύλληψή της.

Το υπουργείο σημειώνει ότι «σε σχέση με ψευδείς και ανεύθυνες αναφορές για την τύχη εξάχρονου παιδιού συλληφθείσας, γίνεται γνωστό ότι κανένα παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε. Αντίθετα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, και παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες».
Συμπληρώνει δε ότι «ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».

Που βρίσκονται η Ρούπα και η 25χρονη;

Οι δύο κατηγορούμενες βρίσκονται έξω από το γραφείο της 5ης τακτικής ανακρίτριας και αναμένεται στις 14:00 να ξεκινήσει η απολογία τους.

Τονίζουμε, πως δεν ζήτησαν να λάβουν προθεσμία απολογίας αλλά επισήμαναν πως επιθυμούν να περάσουν απολογηθούν αμέσως. Αναμένουμε πως οι απολογίες θα είναι άκρως τυπικές, αν κρίνουμε από τις γραπτές τους δηλώσεις που έδωσαν στη δημοσιότητα νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης:

Στον εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα -Το κατηγορητήριο και η νέα τρομοκρατική οργάνωση

photo:INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

The post Βαρύ το κατηγορητήριο για την Πόλα Ρούπα και την 25χρονη- Όσα γνωρίζουμε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα