Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση μπροστά από δικαστήριο στη Σμύρνη

13:21 11/1/2017 - Πηγή: iPop

Οργάνωση η οποία είναι παρακλάδι του PKK ανέλαβε την Τετάρτη την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Σμύρνη και συγκεκριμένα μπροστά από το δικαστικό μέγαρο.

Θυμίζουμε, πως η επίθεση στη Σμύρνη της οποία την ευθύνη ανέλαβε οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν σημειώθηκε στις 5 Ιανουαρίου. Τότε, δύο βαριά οπλισμένοι μαχητές της είχαν πυροδοτήσει παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο το οποίο βρίσκονταν μπροστά στο δικαστικό μέγαρο

της πόλης.

Οι δράστες όπως επισήμαναν οι τούρκικες Αρχές εμποδίστηκαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτιρίου από έναν τροχονόμο. Από την επίθεση αλλά και κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών έχασαν τη ζωή τους ένας τροχονόμος, ένας δικαστικός κλητήρας, αλλά παράλληλα και δύο δράστες.

Η οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK) η οποία βρίσκεται πίσω από την επίθεση εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στους δύο μαχητές της τονίζοντας πως ήταν 29 και 25 ετών αντίστοιχα. Επίσης, στην ανακοίνωση της η οργάνωση σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Firat προειδοποιεί και για άλλες επιθέσεις που ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει.

Διαβάστε επίσης:

Ακόμα ένα χτύπημα για την Τουρκία: Έκρηξη στη Σμύρνη με νεκρούς και τραυματίες (Photos- Videos)

photo:Huseyin Aldemir / Reuters

The post Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση μπροστά από δικαστήριο στη Σμύρνη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα