Έφτασε στη Λέσβο το πλοίο για τους πρόσφυγες- Σε επιφυλακή οι δομές φιλοξενίας

13:05 11/1/2017 - Πηγή: iPop

Το μεσημέρι της Τετάρτης, όπως είχε ειπωθεί από την Τρίτη έφτασε στη Λέσβο το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο θα φιλοξενεί τους πρόσφυγες. Την ίδια στιγμή, οι αρμόδιες Αρχές των δομών φιλοξενίας βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω της κακοκαιρίας που συνεχίζει να πλήττει τη χώρα.

Θυμίζουμε, πως το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού θα μπορέσει να φιλοξενήσει 500 πρόσφυγες που ζουν στον καταυλισμό στη Μόρια που έχει θαφτεί στο χιόνι. Παράλληλα, συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Με εμφιαλωμένα νερά και παράλληλα με τις αντλίες της

Πυροσβεστικής να βρίσκονται σε επιφυλακή προσπαθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν στις δομές που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Μιλώντας την Τετάρτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, ο οποίος είναι ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, δήλωσε:

Γενικότερα, στις 33 δομές όπου φιλοξενούνται περίπου 10.500 άνθρωποι, από τον Βόλο και πάνω, η κατάσταση είναι σχετικά καλή. Συνεχίζεται αδιαλείπτως η σίτιση και όπου υπάρχει διακοπή νερού από τον παγετό, οι ανάγκες καλύπτονται με εμφιαλωμένα νερά

Ο κ. Αλεξανδρίδης αναφέρθηκε και στο Βαγιοχώρι, όπου πολλές οικογένειες εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές και δήλωσε πως αυτοί είναι που αρνούνται να φύγουν αν και, όπως είπε τους «έχει προταθεί να μείνουν σε στεγασμένους χώρους» ενώ συμπλήρωσε:

Έχουμε ήδη στείλει σόμπες για να ζεσταθούν τα μέλη των οικογενειών, τα οποία είναι κυρίως από το Αφγανιστάν και επιμένουν να μείνουν στο Βαγιοχώρι. Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Υπουργείου για απομείωση των προσφύγων από τις δομές και μεταφορά τους σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα

Διαβάστε επίσης:

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ελλάδα- Απαγορεύσεις κυκλοφορίας και ταλαιπωρία για τους πολίτες (Photos)

photo:lesvosnews.net

The post Έφτασε στη Λέσβο το πλοίο για τους πρόσφυγες- Σε επιφυλακή οι δομές φιλοξενίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα