Ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη από την αλ Νούσρα-Video

14:27 21/12/2016 - Πηγή: iPop

Την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη που σημειώθηκε στην Άγκυρα ανέλαβε την Τετάρτη η οργάνωση αλ Νούσρα μέσω ανακοίνωσης που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Al Youm al Sabea.

Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, τονίζει πως η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη μέσω κειμένου που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Να θυμίσουμε, πως ο Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, ο οποίος στέρησε τη ζωή του θύματος του με εννέα σφαίρες κατά τη διάρκεια της επίθεσης φώναζε συνθήματα για τη Συρία και για το Χαλέπι λέγοντας συγκεκριμένα:

Μην ξεχάσετε το Χαλέπι. Μην ξεχάσετε τη Συρία. Ούτε

εσείς, ούτε εγώ θα βγούμε ζωντανοί από εδώ μέσα. Εμείς πεθαίνουμε στο Χαλέπι, εσείς θα πεθάνετε εδώ. Όσο τα κράτη μας δεν είναι ασφαλή, ούτε εσείς θα νιώσετε ασφάλεια. Όποιος έχει μερίδιο για τη σφαγή στη Συρία θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες

Η οργάνωση αλ Νούσρα, είναι παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία και ανέλαβε την ευθύνη μέσω σχετικής της ανακοίνωσης.

Στην ανακοίνωσή, η Τζαμπάτ Φατάχ αλ, όπως είναι πλέον το όνομα της αλ Νούσρα, επισημαίνει, πως βρίσκεται πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρέσβη και πως ήταν αυτή η οποία όπλισε το χέρι του 22χρονου δράστη.

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NTV επισημαίνει, πως την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν 13 συλλήψεις στην επαρχία της Άγκυρας και συγκεκριμένα στις νοτιοδυτικές επαρχίες της Σμύρνης και του Αϊντίν.

Θυμίζουμε, πως ο Ρώσος πρέσβης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σε μια έκθεση τέχνης που πραγματοποιήθηκε σε γκαλερί στην Άγκυρα την Δευτέρα.

Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τον δράστη:

Ο 22χρονος, Μεβλούτ Μερτ Αλντιντάς, ο οποίος δολοφόνησε τον Ρώσο πρέσβη βρίσκονταν στη φρουρά του Ταγίπ Ερντογάν.

Την εν λόγω πληροφορία μετέδωσε η Hurriyet, και συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Αμπντουλκαντίρ Σελβί, ο οποίος εξήγησε ότι ο 22χρονος, Μεβλούτ Μερτ Αλντιντάς, ήταν παρών σε αρκετές εκδηλώσεις και πως ανήκε στην δεύτερη φρουρά ασφαλείας του Τούρκου Προέδρου.

Ο δολοφόνος αμέσως μετά το συμβάν έπεσε νεκρός από πυρά των αστυνομικών, ενώ, όπως έγινε γνωστό την ημέρα που ανακοινώθηκε το πραξικόπημα στην Τουρκία είχε ζητήσει αναρρωτική άδεια από την υπηρεσία του, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό που βρισκόταν εκείνο το βράδυ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ανέφερε σε δηλώσεις του, πως η δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία επέφερε ένα σοβαρό πλήγμα στην Άγκυρα και συγκεκριμένα τόνισε:

Οπωσδήποτε αυτό είναι πλήγμα στο γόητρο της χώρας

Την ίδια στιγμή η ιστοσελίδα του Κρεμλίνου επισημαίνει, πως ο Πούτιν απένειμε μετά θάνατον στον πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ, το μετάλλιο του Ήρωα της Ρωσίας το οποίο αποτελεί την υψηλότερη στρατιωτική διάκριση.

Συγκλονιστικό video- Ο δολοφόνος δίνει την χαριστική βολή στο θύμα του:


Büyükelçi Karlov’a suikastın ardından… από cumhuriyet

photo:© AP Photo/ Burhan Ozbilici

The post Ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη από την αλ Νούσρα-Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα