Κρεμλίνο: «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του πρέσβη μας»

13:19 21/12/2016 - Πηγή: iPop

Το Κρεμλίνο προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη, μεταδίδοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουν για το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

Η Μόσχα εκτιμά πως πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της εργασίας της ρωσο-τουρκικής ομάδας έρευνας η οποία ξεκίνησε χθες στην Άγκυρα. Δεν πρέπει να καταλήγουμε σε βιαστικά συμπεράσματα όσο η έρευνα δεν έχει προσδιορίσει ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του πρεσβευτή μας

Στη φρουρά

του Ερντογάν φαίνεται πως ανήκε ο δράστης της επίθεσης εναντίον του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα το βράδυ της Δευτέρας. Την πληροφορία μετέδωσε η Hurriyet, και συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Αμπντουλκαντίρ Σελβί, ο οποίος επεσήμανε ότι ο 22χρονος Μεβλούτ Μερτ Αλντιντάς σε αρκετές εκδηλώσεις, ανήκε στην δεύτερη φρουρά ασφαλείας του Τούρκου προέδρου.

Ο δράστης, ο οποίος μετά την εν ψυχρώ δολοφονία έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, φαίνεται πως βρισκόταν στην ασφάλεια του Τούρκου Προέδρου για τουλάχιστον 8 φορές μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου.

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε, πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, ειπώθηκε ότθ η Άγκυρα πιστεύει, πως πίσω από την επίθεση εναντίον του Ρώσου πρέσβη βρίσκεται ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο έχει κατηγορήσει η Τουρκία και για το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνες προκειμένου να διαλευκανθεί πιθανή σύνδεση του δράστη με τον Γκιουλέν. Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε, επίσης, ότι την ημέρα που ανακοινώθηκε το πραξικόπημα στην Τουρκία ο 22χρονος είχε ζητήσει αναρρωτική άδεια από την υπηρεσία του, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό που βρισκόταν εκείνο το βράδυ.

Η Τουρκική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 13 ανθρώπων, οι οποίοι φαίνεται να έχουν σύνδεση με την επίθεση, μεταξύ αυτών και συγγενείς του δράστη. Παράλληλα, ομάδα Ρώσων ερευνητών βρίσκονται στην Άγκυρα προκειμένου να ερευνήσουν την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός ο Ρώσος πρέσβης μετά από επίθεση στην Άγκυρα (Photo & Video)

Photo: REUTERS/UMIT BEKTAS

The post Κρεμλίνο: «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του πρέσβη μας» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα