Ανακοινώθηκε το τελικό Δελτίο Τιμών των φαρμάκων

19:46 31/12/2015 - Πηγή: iPop

Ανακοινώθηκε το τελικό Δελτίο Τιμών των φαρμάκων έπειτα από τις ενστάσεις των φορέων.

Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε ανατιμολόγηση των φαρμακευτικών προϊόντων.

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας τόνισε πως «η προσπάθεια εξισορρόπησης των τιμών των φαρμακευτικών προϊόντων εκτός από θεσμική απαίτηση, αποτελεί και υποχρέωση όλων μας απέναντι στους ασθενείς για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασής τους στις θεραπείες τους».

Ακόμα πρόσθεσε πως η ανατιμολόγηση έγινε προς όφελος

των ασθενών, ενώ έγιναν μειώσεις μέχρι και 2,9%.

Ο ΣΦΕΕ υπογράμμισε ακόμα πως η ανατιμολόγηση «είναι μια ειλικρινής προσπάθεια συγκερασμού των απόψεων και επίλυσης των ζητημάτων των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, με αυξημένη διαφάνεια και αξιοκρατία, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τα Μέλη της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων και τον ΕΟΦ».

Παρόλα αυτά, η ανακοίνωση του ΣΦΕΕ αναφέρει πως «η επίλυση των οποίων άμεσα, στην επόμενη δεδομένη ευκαιρία, θα συμβάλλει ουσιωδώς στην ομαλότητα της πρόσβασης των ασθενών σε σημαντικά φάρμακα».

Τέλος, ο ΣΦΕΕ καλεί το Κράτος να «δείξει ότι κατανοεί τη συμβολή της φαρμακοβιομηχανίας στην υγεία του Έλληνα πολίτη, εξαιρώντας τον ΦΠΑ από τον στόχο της φαρμακευτικής δαπάνης ή έστω εξαιρώντας τον ΦΠΑ από το clawback, αφού σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ποσά που έχουν ήδη αποδοθεί στο δημόσιο».

Να σημειώσουμε πως είχαν γίνει καταγγελίες από φαρμακοποιούς πως ενώ η Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ 6% στα φάρμακα, ορισμένα φάρμακα έχουν συντελεστή ΦΠΑ 13%.

The post Ανακοινώθηκε το τελικό Δελτίο Τιμών των φαρμάκων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα