Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων | Οδηγίες για το μηχανογραφικό

13:51 28/6/2019 - Πηγή: iPop

Τέλος η αγωνία για χιλιάδες υποψήφιους, καθώς ανακοινώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών.Πανελληνίων | Οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. 

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

απ’ το υπουργείο. Συγκεκριμένα, αναρτήθηκαν σε όλα τα Λύκεια της χώρας και στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Η αγωνία για τη βαθμολογία τελείωσε και πλέον μένει η συμπλήρωση και ολοκλήρωση του μηχανογραφικού. Συγκεκριμένα, από τις 4 Ιουλίου, οι υποψήφιοι θα μπορούν να πατήσουν οριστικοποίηση στο μηχανογραφικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου.

Να θυμίσουμε πως η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 15-7-2019 και είναι αποκλειστική. Μετά το πέρας αυτής κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να κάνει τροποποίηση ή οριστικοποίηση.

Όπως έγινε γνωστό, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 9-7-2019 καθώς και τη Δευτέρα 15-7-2019, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν:

Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2019, εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2017 ή 2018, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στα Λύκειά τους.

Photo: Ιωάννα Γκόλια

Το άρθρο Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων | Οδηγίες για το μηχανογραφικό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα